• Необходимо е да влезете в профила си, за да видите вашите любими продукти!
  • Вашата кошница е празна!
Защо да избера туристическо оборудване от Bergans of Norway?
  1. Zashto-da-izbera-Bergans-of-Norway-vanshna-snimka
  2. WhyChooseBergans_2
  3. WhyChooseBergans_3
  4. WhyChooseBergans_4
  5. WhyChooseBergans_5
  6. WhyChooseBergans_6

Защо да избера туристическо оборудване от Bergans of Norway?

  • Share

Норвежката марка Bergans е пионер в разработването и предлагането на продукти за туризъм, планинарство, къмпинг и зимни спортове. Днес тя е една от най-добрите световни компании в произвоството на туристическо оборудване и заслужено печели привърженици из целия свят, благодарение на своя опит, качествено изпълнение и отговорно отношение към природата и хората.

 

История:

Марката Bergans е създадена през 1909 година и от тогава до днес не спира да разработва и произвежда продукти за планинарство, къмпинг, туризъм и спорт. Тези над 107 години безценен опит в производството на туристическо оборудване поставят Bergans сред най- старите аутдор компании в света. Опредено Bergans знаят какво правят!

 

 

                                             

 

Популярност:

Bergans е безспорен лидер на пазара в Норвегия, страна с изключително висок стандарт, суров климат и хора, които прекарват своето свободно време предимно в занимания сред природата. През последните 15 години Bergans се превърна в една от най-популярните туристически марки в силно конкуренти пазари като Германия, Австрия, Холандия, Швеция и САЩ. Марката Bergans e спонсор на редица международни експедиции и на едни от най-доказаните професионални атлети по ски, алпинизъм и планинарство.

 

Дизайн:

Bergans имат за цел да произвеждат продукти от високо качество, с отлични защитни свойства и дълъг експлоатационен живот. Марката не само следи последните тенденции, но и въвежда много новости и иновации, които после се налагат в целия туристически бранш. Всеки нов продукт се тества в реална среда, за да се докаже, че той е практичен, удобен и достатъчно устойчив. Продуктите на марката се отличават с добре подбрани цветови комбинации и модерен спортен дизайн.

 

Материали:

Bergans използват само най-добрите и доказани производствени материали, като предимно се залага на естествени материи, както и такива, които са от рециклирано естество. Голяма част от туристическото облекло с марката Bergans е изработена от мерино вълна, гъши пух или органичен памук. При синтетичните материали се използват доказани марки, като мембрани Dermizax, синтетична изолация PrimaLoft, полиестер Polartec, както и материали, разработени от самата марка Bergans, като Bergans Element и Bergans Arctic.

 

                                                                                

 

Производство:

Всички Bergans продукти са проектирани, разработени и тествани в Норвегия. Bergans няма собствени производствени мощности, а използва подизпълнители, които са експерти в производството на конкретен вид продукти. Продукти на Bergans се правят из целия свят, като Bergans работи дългосрочно с партньори в Камбоджа, Китай, Литва, Мианмар, Турция и Виетнам. Всички доставчици на стока и производители, работещи с Bergans прилагат нормите за качество и кодекса на поведение, въведен от Bergans. Bergans налага строги изисквания на доставчиците на вълна и пух и изисква сертификати, че материалите са произведени по устойчив и хуманен начин.

 

Устойчивост и Отговорност:

Bergans е компания посветена на защитата на екосистемите, в които продуктите на марката се използват. Норвежката марка  e поддръжник, член и активен участник в редица социални и еко инициативи: 

 

 EOCA (European Outdoor Conservation Association) -  асоциация, обединяваща европейски компании, свързани с различни аутдор бизнеси и финансираща реализирането на природозащитни проекти.

 


 Mountain People -  Доброволна организация, работеща в Норвегия и Непал, която има за цел да помогне на планинските хора в Непал да установят устойчиви проекти за работа.

 


 I Care :-)  - 2 милиона души в света са ненужно слепи. По-голямата част от тях живеят в бедни страни в Африка и Азия. С всяка продадена вълнена шапка, Bergans даряват пари в проект, целящ  преодоляването на лечимата слепота до 2020 г.

 


 Respect the Mountains - Паневропейска организация, която насърчава ефективни действия, за да се намали отрицателното въздействие на туризма върху природата.

 

 

 Bluesign - Bergans е партньор на Bluesign система и цели поне 75 % от продуктите на марката да бъдат с такъв сертификат, който гарантира добро управление на природните ресурси и безопасни условия на труд.

 

Bergans цели повече хора да се наслаждават на живота на открито, днес и в бъдеще, тъй като колкото повече хора се наслаждават на активен и здравословен начин на живот, толкова повече хора ще се чувстват насърчени да запазят уникалната природа, която сме наследили и която трябва да за запазим за идните поколения.