• Необходимо е да влезете в профила си, за да видите вашите любими продукти!
  • Вашата кошница е празна!
Ходенето със снегоходки става все по-лесно!

Ходенето със снегоходки става все по-лесно!

  • Share

Ходенето със снегоходки става все по-лесно и приятно. 

 

С новите съвременни и олекотени модели снегоходки на Tubbs и ATLAS, всеки може да се наслади на разходка в зимната планина. Те притежават гъвкава конструкция и са едновременно леки и се адаптират към терена. "FLEX" технологията позволява снегоходката да се огъва по естествен начин и намалява напрежението върху ставите на глезените, таза и колената при дълго ходене. Въпреки това, ако ще се впускате в приключение със снегоходки е полезно да знаете някои базови похвати за по-голяма стабилност както в дълбок сняг, така и на твърд фирн.

 

 

 

 

1. При Лек Наклон 

Ходенето по лек наклон със снегоходки не се различава особено от обичайната ви походка като изключим малко по-широкия разкрач, който при модерните снегоходки е сведен до минимум. Новите модели с по-тясна конструкция са подходящи дори за бягане.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. При Умерено Стръмен Наклон 

Изкачвайте се нагоре в права линия като образувате буквата V със снегоходките без да ги закачате една за друга. Центърът на тежестта е изместен напред, а щеките се разполагат в страни.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. При Много Стръмен Наклон 

Ако наклонът стане много стръмен, стъпвайте настрани като по стълба. Този подход е подходящ единствено в податлив, мек сняг, на заледен твърд сняг може да се подхлъзнете. Тук от помощ идва добрата назъбена релса, която е важна за по-техничните модели, тъй като играе ролята на „котка“ дори, когато не стъпвате с натиск, концентриран в предната част. За изкачването на стръмен наклон в помощ е добрата повдигаща се кокона, която улеснява изкачването и намалява натоварването върху прасеца и ахилеса.

 

 

 

 

 

 

 

 

4. При Твърд Сняг, Фирн

На твърда повърхност, със сила забивайте шиповете на снегоходките, така че шината и зъбите на вградената котка да ви задържат. Различните модели разполагат с котки с различна стабилност – внимателно разгледайте дали шината има остри зъбци с достатъчно голяма площ да ви задържи на труден терен.

 

 

 

 

 

 

 

5. При Слизане по Склон Надолу

Преместете центъра на тежестта назад като се осланяте на коленете си, правейки големи крачки със задната част на снегоходката стабилно забита в снега.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ако обичате да се намирате сред природата, не е нужно да се ограничавате от планинските пътеки само, защото е паднал дълбок сняг. Стига да знаете как да използвате ефективно снегоходките си, така че да ви заведат навсякъде, зимата ще стане любимия ви сезон.