• Необходимо е да влезете в профила си, за да видите вашите любими продукти!
  • Вашата кошница е празна!
Температурни стандарти при спални чували
  1. Sleepingbagsraitings1

Температурни стандарти при спални чували

  • Share

Всички знаем, че най-важното за един спален чувал е да топли. Затова Campingrocks.bg иска да ви запознае с определенията на температурните особености на спалните чували, съгласно европейския стандарт EN 13537.

Комфорт: Температура, изчислена за стандартна* жена, която не изпитва студ (без да трепери) и лежи в отпусната и спокойна поза.

Граница: Температура, изчислена за стандартен** мъж в състояние на съпротивление срещу студа (позата на човека е свита в спалния чувал), но той е в термично равновесие и не изпитва студ (без треперене).

Eкстремни възможности: Минималната температура, при която една стандартна * жена може да остане в рамките на шест часа, в състояние на силен стрес от студа, но без риск от изпадане в хипотермия.

 

*   Стандартна жена: 25-годишна възраст, 60 кг, 1.60м, 1.62 м²
**  Стандартен мъж : 25-годишна възраст, 70кг, 1.73 м, 1.83 м²

 

Прието е, че температурните показатели в стандарта EN 13537 са изчислявани при положение, че човек е облечен с един слой дрехи и е поставена изолационна постелка под спалния чувал.

Наличието на температурни стандарти улеснява сравнението между различни модели спални чували. Съгласно този стандарт се препоръчва, когато жени избират спален чувал за себе си, да обърнат най-много внимание на посочените температури за Комфорт, докато мъжете следва да обърнат внимание на температурите за Граница.