• Необходимо е да влезете в профила си, за да видите вашите любими продукти!
  • Вашата кошница е празна!
Защо да избера надуваем каяк Sevylor?

Защо да избера надуваем каяк Sevylor?

  • Share

Марката Sevylor има зад гърба си над 60 години опит в производството и дизайна на надуваеми лодки, каяци, канута и други плавателни съдове, подходящи за спорт и забавление във вода.

 

Не е случайно, че хиляди хора по света от САЩ, Европа, Япония и Австралия избират именно надуваемите каяци на марката Sevylor за своите водни забавления. Причините надуваемите каяци на Sevylor да се радват на голяма популярност вече години наред са следните:
 

Рентабилност
Надуваемите каяци на Sevylor предлагат много добро съотношение цена – качество и определено са една много рентабилна покупка за всеки, който е решил да се отдаде на този вид воден спорт. Цената на някои модели надуваеми каяци на Sevylor е пъти по-ниска от стандартната цена на твърдите каяци, изработени от полиетилен. Това прави каяците на Sevylor много подходящи за начинаещи гребци или за тези от вас, които ще изпозлават каяка за семейни забавления и удоволствие.


Бързо и лесно надуване и монтаж
Стига да се снабдите с качествена помпа, то надуването и монтирането на надуваем каяк Sevylor може да е бързо и лесно по всяко време, където и да сте. Единствено трябва да извадите каяка от сака за транспортиране и да напомпате надуваемите камери, докато достигнете посоченото ниво налягане. Веднъж напомпан, само трябва да монтирате седалките, да вземете греблата и сте готови за каякуване.


Преносимост
Надуваемите каяци на Sevylor не изискват специален багажник за кола, за да бъдат транспортирани. Всички модели каяци на Sevylor се предлагат със сак за съхранение и транспорт, който лесно може да се побере в багажника на колата или на задната седалка. По този начин, независимо колко е голяма колата ви, може да транспортирате каяка до всяка желана дестинация за гребане. В допълнение, дори да се окаже, че не може да стигнете с кола близо до водоема, то повечето от саковете на Sevylor са предвидени за носене на гръб, така че и сам човек да може да се справи с транспортирането.


Експлоатационни качества
Надуваемите каяци на Sevylor не отстъпват по нищо на твърдите модели каяци. Те са изключително стабилни във вода , не се огъват благодарение на голямата си площ и притежават няколко надуваеми камери. Същевременно, надуваемите каяци са леки и могат безпроблемно да бъдат маневрирани по тесни канали и водни пътища. Благодарение на факта, че долната част на корпуса на надуваемите каяци  не се потапя много дълбоко под нивото на водата, те са подходящи за гребане използване в плитки реки и езера.


Поддръжка
Надуваемите каяци са изключително лесни за поддръжка. След изваждане от водата и преди прибиране в сака е необходимо да измиете каяка с чиста (сладка) вода (особено ако сте гребали в море) и да го изсушите добре. В случай, че някоя от камерите на каяка се е повредила или спукала, то ремонтирането е лесно, като повечето модели надуваеми каяци на Sevylor се предлагат с комплект за ремонт и поправка. В случай, че ви е необходима резервна част, например клапа, седалка, гребло или друго, то може да намерите резервни части за Sevylor в CampingRocks.bg или ако не ги предлагаме, да ни пишете коя част ви е необходима и ние ще се постараем да ви я доставим в най-кратки срокове.


Мултифункционалност
Един надуваем каяк на Sevylor може да ви служи за множество различни цели. С надуваемия каяк може да излезете да погребете навътре в морето, може да отидете на риболов, може да правите обиколки около брега или по реки (каямпинг), може да практикувате спортно гребане или може просто да се отпуснете и да се насладите на една релаксираща разходка.


Безопасност
Поради факта, че надуваемите каяци на Sevylor разполагат с няколко надуваеми камери, то е много малко вероятно каякът да потъне във водата по време на гребане, освен в случай, че всичките му камери са пробити или не са били затворени правилно клапите им. Тъй като всички водните спортове носят известен риск е препоръчително носенето на надуваема спасителна жилетка по време на гребане с каяк.


Екологична съобразност
Използването на надуваеми каяци не оказва никакво негативно или вредно въздействие върху околната среда, за разлика от други плавателни средства, снабдени с двигател, който замърсява водата и въздуха по време на употреба.


Устойчивост
Висококачествените надуваеми каяци на Sevylor са проектирани да бъдат изключително устойчиви, като за целта се използва много плътен полиуретан или поливинил хлорид (PVC). Тези материали са много здрави и не встъпват в реакция с въздуха и влагата, така че могат да издържат и на тежки метеорологични условия. Висококачествените модели каяци на Sevylor са предвидени да се справят с най-различни предизвикателства, което ги прави подходящи за гребане дори и в бързеи, където има опасност от съприкосновение с камъни и дървета.


Съхранение
За разлика от своите твърди събратя, надуваемите каяци на Sevylor не изискват много място за съхранение. Благодарение на компактната си форма в прибрано състояние, един надуваем каяк може да бъде прибран в килера, в гаража, на тавана, в гардероба и т.н. Трябва само да сте сигурни, че на мястото, където ще съхранявате каяка няма остри или режещи предмети, които могат да го повредят.