• Необходимо е да влезете в профила си, за да видите вашите любими продукти!
  • Вашата кошница е празна!
Къмпинг Porto Elea - Гърция

Къмпинг Porto Elea - Гърция 08.06.2013

  • Share
  1. Гърция, Халкидики, Полуостров Ситония, Зографско крайбрежие
  2. 410 км
  3. http://www.portoelea.com
  4. +30 6984 62 55 87, +359 898 888 101

Описание: Къмпинг „Porto Elea Camping & Bungalows” е разположен югоизточно от град Солун, на източния бряг на полуостров Ситония, в залива на маслините.
 

Интересното за този къмпинг е, че земята е собственост на Зографския манастир (един от най-големите манастири в Света гора на полуостров Атон и единственият днес български манастир там).

 

На територията на къмпинга има много паметници на културата, като например метохът, построен през XVIII, където са живели монасите от Зографския манастир.
 

Къмпингът предлага на своите гости всякакви възможности за нощувка -  различни по големина места за каравани и палатки, бунгала (за 2-5 човека), мобилни къщи с гледка към красивия залив (за 4-6 и 6-8 човека), както и хотелска част. Всички клетки имат достъп до електричество, а по целия терен на Porto Elea са разположени чешми с питейна вода.
 

Къмпингът е обновен преди няколко години и в момента разполага с всички необходими удобства за приятен престой – две отделни постройки с модерни бани, тоалетни (вкл. и за инвалиди), кухни, перални, хладилници, уреди за готвене, минимаркет, както и таверна, която предлага разнообразно меню с вкусни гръцки специалитети.
 

На Porto Elea има два отделни залива със собствени плажове, чиято красота е завладяваща. На всеки залив има бар, където може да се насладите на разхладителни напитки и коктейли през горещите летни дни.

 

Къмпингът е изключително уютен и живописен, тъй като се намира в маслинова гора, в подножието на два хълма. Клетките не са строго регламентирани и това позволява по-голямо уединение.

 

Къмпинг Porto Elea е подходящ за пълноценна почивка преди или след пиковия летен сезон, но през юли и август може да се окаже твърде пренаселен.

 

За повече информация: http://www.portoelea.com, tel: + 359 898 888 101, +30 6984 62 55 87