• Необходимо е да влезете в профила си, за да видите вашите любими продукти!
 • Вашата кошница е празна!
Системи за носене на гръб на раниците Bergans of Norway

Системи за носене на гръб на раниците Bergans of Norway

 • Share

Като създатели на първата туристическа раница с външна рамка, марката Bergans of Norway полага изключително много усилия в разработката на новите съвременни модели раници. С цел да се усъвършенства всеки детайл, да се създадат и разработят нови продукти, системи и решения, дизайнерите на компанията Bergans of Norway работят съвместно с екип от професионални спортисти и специалисти планинари, катерачи и пътешественици.

 

Туристическите раници на Bergans of Norway се отличават от останалите предлагани модели на пазара с това, че всяка една раница разполага със своя отличителна система за носене на гръб.

 

Тук може да се запознаете по-подробно със системите на носене на Bergans of Norway:

 

Система SPINE на Bergans of Norway

SPINE (Natural Motion Carrying System) е изключително иновативна система за носене на раница на гръб, разработена от норвежката марка Bergans of Norway.

 

Туристическите раници, използващи системата SPINE позволяват пълна свобода на движение, по време на преход, разходка, пътуване или ежедневна употреба.

Когато се движим, тялото ни едновременно прави няколко различни движения, а системата SPINE позволява на раниците на марката Bergans of Norway да следват всяко едно от тези движения. Всичко това е възможно, благодарение на спираловидната рамка от огъваща се стомана, която е вградена в системата за носене SPINE. Това, което прави този дизайн толкова уникален е, че системата SPINE e закрепена към раницата в центъра на задния панел, като по този начин кръстът и раменете могат да се движат свободно. Системата за носене SPINE се движи точно както самия гръбнак и това е изключително удобно.

 

Предимства на системата за носене SPINE на Bergans:

 

 • Странично извиване:  Когато ходим (особено по неравни терени), бедрата и раменете ни се движат нагоре и надолу с всяка направена крачка. Посоката на движение на раменете е противоположна на тази на бедрата, в следствие на което гърбът ни се извива последователно на ляво и на дясно. Благодарение на спираловидната рамка, раниците, снабдени със системата SPINE могат да се извиват на двете посоки и да следват естествено движението на тялото.
 • Стабилност: Стабилността при носене на раниците на Bergans of Norway, използващи системата SPINE е несравнима. Независимо колко е натоварена туристическата раница, вградената огъваща се рамка се разгъва или свива, като по този начин тежестта не се измества, дори и когато се навеждате. За максимална стабилност е необходимо да затегнете оптимално презрамките, колана и гръдната каишка.
 • Следва движенията на тялото: По време на преходи и пътувания торсът се извива на една или друга посока. Ако поставите на гърба си традиционна раница, то тя ще възпрепятства това движение на тялото, докато раниците на Bergans of Norway, използващи системата SPINE позволяват този вид усукващо движение, като следват движението на тялото.
 • Шоково абсорбиране: Спираловидната рамка на системата SPINЕ не само позволява забележителна свобода на движение, но и действа като амортисьор по време на ходене по неравни терени и абсорбира вибрациите от неравностите на пътя, запазвайки тежестта на раницата максимално стабилна.

 

Революционната система SPINE за носене на раница е основната причина раницата модел Glittertind на Bergans of Norway да е носител на някои от най-престижните награди в спортно-туристическия бранж през 2013 г., като Outdoor Industry Award и най-добър избор според редакторите на американското списание „Backpacker Magazine”.

 

Система за носене SKARSTIND на Bergans of Norway

Системата за носене на раница SKARSTIND е ефективна и удобна за носене на раница на гръб на норвежката марка Bergans of Norway, която вече няколко години се радва на успех и високо одобрение от планинари и пътешественици по цял свят.

 

Независимо дали ще се впуснете в сериозен планински преход, ски туринг или друг вид разходка сред природата, системата  SKARSTIND на Bergans of Norway гарантира много добра упора и оптимална вентилация по време на носене. Туристическите раници на Bergans of Norway, снабдени с тази носеща система са леки и прилепват плътно и удобно към гърба, като разполагат с рамка от огъваща се стомана, която допринася за по-голяма стабилност.

Същевременно, системата SKARSTIND е снабдена с мрежестите панели по гърба, благодарение на които се осигурява максимална циркулация на въздух по време на движение. Носещата система SKARSTIND е устойчива на голямо натоварване, интензивна дейност и различни терени, като позволява ефективно и удобно носене на гръб на товар до 15 кг.  

 

Предимства на системата за носене SKARSTIND на Bergans:

 

 

 1. Анатомично оформени презрамки, които се нагласят в съответствие с ъгъла на вашите рамене
 2. Регулиращ се гръден колан
 3. Регулиращи се стабилизиращи каишки, свързващи горната част на задния панел на раницата с презрамките и допринасящи за максимална упора
 4. Рамка от огъваща се стомана
 5. Дишащи мрежести панели за гърба, осигуряващи максимална циркулация на въздух по време на движение
 6. Конусообразен подплатен кръстен колан, който при 40 литровата раница е допълнително подсилен с вградени странични панели, които подобряват пренасянето на тежестта от раницата към кръста

 

Със системата за носене SKARSTIND са снабдени всички раници от серията SKARSTIND на норвежката марка Bergans of Norway от най-голямата туристическа раница SKARSTIND 40 L до най-малката раница за ежедневна употреба SKARSTIND 22 L.