Фотоконкурс „По време на къмпинг“

На 15 октомври 2014 г. ще стартира ежегодния фотоконкурс на CampingRocks.bg. Тази година темата на конкурса е “По време на къмпинг“, като целта е участниците да покажат в снимки как са изкарали почивката си на къмпинг и да ги придружат с описание или история от преживяването.

 

ЦЕЛ НА ФОТОКОНКУРСА:

 

Целта на конкурса е снимките и описанията да предизвикат повече хора да къмпингуват, както и да популяризират този начин на почивка и изкарване на свободното време.

 

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ:

 

Участниците могат да изпращат до 2 снимки, които показват места за къмпингуване, лагера им, емоциите им по време на преживяването на палатка, кемпер или каравана. С предимство ще бъдат разглеждани снимки, които провокират желание за къмпингуване. По своя преценка участниците могат да разкажат историята на преживяването.

 

Участниците трябва да имат предвид, че ще бъдат разглеждани само снимки, които отговарят на темата на конкурса „По време на къмпинг", т.е. на които изцяло или частично са заснети средства за къмпингуване - палатки, кемпери, каравани. Снимки, на които липсват тези елементи, няма да бъдат допускани в конкурса.

 

Изпращайки снимките, всеки участник декларира, че:

-          е единствен носител на авторските права върху изпратените снимки по смисъла на Закона за авторското право;

-          съгласен е снимките да бъдат разпространявани чрез сайта и фейсбук страницата на CampingRocks.bg;

-          взел е съгласието на лицата, чиито образи са на снимките, последните за бъдат  публикувани и разпространявани чрез сайта и фейсбук страницата на CampingRocks.bg.

 

ОЦЕНЯВАНЕ И НАГРАДИ:

 

Конкурсът ще бъде отворен за участие на 15 октомври 2014 г. Всеки участник ще може да изпраща снимки на адрес [email protected] не по-късно от 15 ноември 2014 г.

 

Снимките ще бъдат публикувани в специално създадена за конкурса галерия след одобрение от екипа на CampingRocks.bg. Ще следим и ще публикуваме само снимки, които отговарят на основното ни изискване - да е видно, че са заснети по време на къмпинг.

 

Ще бъде наградена по една снимка в следните три категории:

 

1.       „И аз искам на къмпинг“ - това е снимката, която провокира най-силно желание за къмпингуване и се определя от екипа на Campingrocks.bg. Снимката ще бъде избрана измежду всички снимки, участващи в конкурса, без да се вземат предвид броя харесвания на публиката и фотографските способности на участника, заснел снимката.

2.       „Красотата на къмпингуването“ - това е снимката с най-висока художествена и фотографска стойност. Печелившата снимка в тази категория ще бъде избрана от фотографа Мая Къркаличева измежду всички снимки, участващи в конкурса, без да се вземат предвид броя харесвания на публиката.

3.        Награда на публиката - печели снимката с най-много харесвания и споделяния във Facebook. За да се определи броя на харесванията и споделянията се взема предвид сбора на числата от „Харесвам“ и „Сподели“, които стоят под съответната снимка в галерията на CampingRocks.bg.

 

В периода 15 октомври - 15 ноември галерията ще бъде общодостъпна и отворена за гласуване за широката публика.


НАГРАДЕНИТЕ ЩЕ ПОЛУЧАТ:


1.       „И аз искам на къмпинг“ - Спален чувал
2.       „Красотата на къмпингуването“ - Надуваема постелка
3.        Награда на публиката - Палатка

 

ЗА ОЦЕНЯВАЩИТЕ:

 

CampingRocks.bg e електронен магазин за онлайн търговия на водещи марки къмпинг и туристическо оборудване. Ние се стремим не само да предлагаме качествено и надеждно оборудване на любителите на преживяванията и живота на открито, но и да насърчаваме и разпространяваме идеята за този начин на почивка сред природата. Оценяващият екип на CampingRocks.bg за фотоконкурса „По време на къмпинг“ е в състав от трима души, които абсолютно безпристрастно и обективно ще изберат снимката, която провокира най-силно желание за къмпингуване.

 

Мая Къркаличева е фотограф и преди всичко планинар. Тя претворява красотата на планината през своя обектив и чрез фотографиите си предава положителния заряд от природата на хората. Екипът на CampingRocks.bg покани Мая за жури във фотоконкурса „По време на къмпинг“, защото вярваме, че именно тя е човекът, който ще разпознае снимката, която носи същия този заряд от къмпингуването.

С помощта на Мая ще подберем най-пленяващите снимки от всички участващи в конкурса, които да изложим в шоурума ни. Всеки автор ще участва в изложбата със собственото си име. По този начин желаем да изразим благодарността си към приноса на фотографите в проекта ни за насърчаване и разпространяване на къмпингуването.

 

ПОЖЕЛАВАМЕ ВИ УСПЕХ!

Назад към всички статии