Как се развива „аутдор” сектора в Европа

Всяка година през лятото се провеждат редица изложби, срещи, проучвания и друг вид мероприятия, които имат за цел да установят как се развива „аутдор” (от английския език Outdoor) бранша в Европа. Ние, CampingRocks.bg целим да работим само с най-добрите марки в бранша и да сме запознати с последните тенденции в аутдор сектора. За това, от началото на нашата дейност, следим и посещаваме повечето европейски инициативи.

 

Последният отчет на EOG (The European Outdoor Group) – група, включващата най-големите производители на къмпинг и туристически стоки в света, показва, че година след година този сектор расте и се развива, като през 2013 година е отчетен ръст от 3,1 % по отношение на продадените туристически стоки в Европа. Съгласно експертите, постоянния растеж на сектора показва, че аутдор дейностите не са само мода, а са доказателство, че голяма част от европейците вече години наред са отдадени на активния и здравословен начин на живот, обичат да откриват нови туристически дестинации и прекарват свободното си време в близост до природата.

 

Същото проучване откроява като най-аутдор страна Германия, на която се пада 25.7 % от целия европейски пазар, следвана от Великобритания 13.4 % и Франция  12.2 %. Като цяло страните от Източна Европа, заедно с Русия, са между страните с най-голям растеж, но все още като част от общия пазар са нисък процент. За наше огромно съжаление, България не се споменава за сега никъде в проучването, но ние сме убедени, че и у нас секторът се развива и интересът към къмпингуване, планинарство и всякакъв друг вид спорт и почивка сред природата се засилват.

 

С развитието на сектора идват и редица нови предизвикателства пред производителите на туристическа екипировка. Конкуренцията се засилва все повече и повече, има все по-строги изисквания и стандарти, които трябва да бъдат спазвани и разбира се очакванията на клиентите се увеличават. За това, водещите марки в бранша залагат не само на дизайн, практичност и иновации, но и на екосъобразно производството, като основната цел е да се  минимизира отрицателното въздействие върху околната среда, без да се прави компромис с качеството и надеждността на продукта.

 

Ние, CampingRocks.bg, се стремим да предлагаме само качествени, надеждни, модерни и устойчиви продукти, които да служат на вас и вашите семейства и приятели дълги години наред, да са ви полезни и да носят само добро настроение и радост от живота на открито!

 

* Разгледайте снимките, ако искате да зърнете част от новите неща, които ни очакват през следващата година. 

Назад към всички статии