Как соларните душове могат да освежат вашата къмпинг почивка

По-дългите къмпинг пътувания са изпълнени с приятни емоции, но могат да имат и някои отрицателни страни. Често срещан проблем при ходенето на къмпинг е липсата на място за измиване и къпане. Това, разбира се, зависи от това, къде сте решили да къмпингувате, тъй като повечето къмпинг зони разполагат с добре поддържани бани. Въпреки това, съществува едно доста добро решение и на този проблем, което е евтино, лесно за употреба и ефективно. Става въпрос за вече доста популярните соларни душове, които CampingRocks.bg и други фирми предлагат на пазара.

 

Соларните душове са един практичен продукт, които трябва само да се напълни с вода и после да се остави за няколко часа на слънце, за да се загрее водата. След това трябва остава да си намерите подходящо място и може да си вземете един освежителен душ.

 

Пликът на соларния душ най-често е изработен от устойчив PVC материал, които е с тъмно покритие, за да привлича слънчевите лъчи. Пликът трябва да се напълни с вода и после да се остави върху плоска повърхност на пряка слънчева светлина за 1 - 3 часа.

 

Положителните страни на соларните душове са, че не са скъпи, не заемат много място в багажа ви и са лесни за пренасяне. За ваше удобство е най-добре, ако може да напълните с вода соларния душ от чешма в близост до къмпинга ви или от някои поток или извор с чиста планинска вода.

 

Съвместимостта на соларните душове е различна, като най-често се предлагат с капацитет между 10 и 30 литра, което ви дава възможност да се насладите на приятен душ от 7 до 15 мин. Повечето модели душове притежават регулатор на водата и може да се използват както за къпане, така и за мине на съдове или други неща по време на къмпинг.

 

И въпреки, че са много лесни за употреба, трябва да се внимава със соларните душове. CampingRocks.bg ви напомня да тествате водата преди да си пуснете душ, тъй като водата след нагряване може да достигне до температури от 49 градуса.

 

CampingRocks.bg ви предлага два различни модела соларни душове за вашата лятна ваканция:

 

Освен стандартните соларин душове, има и по-висок клас соларни душове, които са във формата на стандартния душ. Разбира се, те се предлагат и на доста по-висока цена. Често се използват при басейни на открито, за да може да се изплакнете от хлорта след плуване. Те са по-обемисти и по-трудни за пренасяне, но пък ако сте с каравана или кемпер, може да се окажат много подходящо допълнение към вашето къмпинг оборудване.

Назад към всички статии