Най-добрите места за глемпинг в САЩ

За много от нас да ходиш на къмпинг е страхотен начин да прекараш почивката си. Оказва се, че много от Холивудските звезди също обичат да спят на палатка в близост до природата. Единствената разлика, е че звезди като Гуинет Полтроу, Дарил Хана и Хилари Суонк предпочитат да ходят на глемпинг (превод от англ. език glamour – очарование и camping - къмпинг) или с други думи луксозен вид къмпунгуване.

 

Американското списание "Hollywood Reporter" посочва местата, където Холивудските актьори обичат най-много да разпускат и колко приблизително струва една нощувка на такова красиво и усамотено местенце.

 

El Capitan Canyon (www.elcapitancanyon.com) в Санта Барбара, Калифорния е правилното място, ако искате да се насладите на почивка в близост до морето и прохладата на гората. В този морски курорт може да изберете да прекарате нощта в малка дървена къщичка, сафари палатка или юрта. Каквото и да изберете може да сте сигурни, че ще имате всичко необходимо за вашата почивка.

За една нощувка в El Capitan Canyon ще трябва да отделите най-малко 600 лв. на вечер.

 

                                                                          

 

Treebones Resort (www.treebonesresort.com) в Биг Сур, Калифорния е още едно красиво място в близост до морето, което се отличава с превъзходни гледки. Тук почитателите на глемпинга могат да се настанят в една от 16-те луксозни юрти за почивка, да хапнат различни видове биохрани или пък суши, както и да се отдадат на пълен релакс по време на уъркшопа по йога на открито.

За една нощувка в Treebones Resort ще трябва да отделите най-малко 350 лв. на вечер.

 

                                                  

 

Dunton Hot Springs (www.duntonhotsprings.com) в Колорадо е правилното място ако искате да комбинирате спане под звездите с чара на Дивия Запад. Тук, това което някога е бил изоставен призрачен град сега е превърнато в луксозен СПА глемпинг курорт за ценители. Единственото нещо, което няма на това местенце е мобилна връзка, но всичко останало, от което може да имате нужда ви е включено в пакета. Възможностите за нощувка са най-различни, като може да избирате между луксозна дървена колиба или индианска типи палатка до реката. СПА, риболов, езда или добро хапване са само част от заниманията, с които може да разнообразите почивката си.

За една нощувка в Dunton Hot Springs ще трябва да отделите най-малко 1800 лв. на вечер.

 

                                                  

 

Clayoquot Wilderness Resort (www.wildretreat.com) в Британска Колумбия е истинско усамотено райско кътче, до което се стига само с хидроплан и където почивката е гарантирана. В горска местност в близост до вода, тук има разположени няколко луксозни палатки, в които не липсва абсолютно нищо. Излезете ли извън палатката може да се насладите на истинска дива природа, да погребете с каяк в близост до китове, да се поразходите с хеликоптер, да пояздите или покарате колело заобиколени от красиви гледки, така че да забравите за грижите и шумовете от градската среда. 

За една нощувка в Clayoquot Wilderness Resort ще трябва да отделите най-малко 2200 лв. на вечер.

 

                                                                            

 

Moab Under Canvas (www.moabundercanvas.com) в Юта е поредното изумително интересно място, където може да прекарате почивката си на палатка, но същевременно да се радвате на всички възможни глезотийки, които предлагат 5-звезните хотели. Разположена в пустинна област и в близост до популярния национален парк „Арките“, тук може да се любувате на уникални гледки цял ден. За спане се предлагат типи и сафари палатки, оборудвани с всички екстри, включително душове и печки на дърва. За допълнително забавления може да пробвате разходка с балон над пустинята, рафтинг по река Колорадо и каньона или пък скално катерене.

За една нощувка в Moab Under Canvas ще трябва да отделите най-малко 550 лв. на вечер.

 

                                                     

Назад към всички статии