Победителите във фотоконкурс 2014 на CampingRocks.bg

На 15 ноември точно в полунощ приключи четвъртото издание на ежегодния фотоконкурс на CampingRocks. Тази година темата на конкурса бе „По време на къмпинг“ и акцентът бе поставен върху споделяне на преживяванията и емоциите от къмпингуването.

В конкурса участваха 268 снимки, изпратени от 152 участника. Те се бореха паралелно за спечелване на награди в три категории:

- „И аз искам на къмпинг“ - за снимка, провокираща най-силно желание за къмпингуване;

- „Красотата на къмпингуването“ - снимка с най-голяма художествена и фотографска стойност;

-  Награда на публиката - най-широко разпространената и харесвана снимка, оценена чрез сбора на харесванията и споделянията във Фейсбук;

 

Целта на конкурса бе не само да се оцени фотографското майсторство на участниците, но и да покажат в снимки красивите изгледи около лагера, емоциите по време на къмпингуването, дейностите, с които се занимават и най-вече - все повече и повече хора да бъдат провокирани да почиват на открито.

 

В първата категория – „И аз искам на къмпинг“ журито на CampingRocks се спря на кратък списък от 10 снимки, които са най-въздействащи и каращи ни да извикаме: „И аз искам там, и аз искам да правя това, аз искам около мен да е така!“.

 

Категорията „Красотата на къмпингуването“ бе оценена от Мая Къркаличева - един от най-видните български фотографи, които чрез обектива успяват да уловят красотата, която ни докосва дълбоко в сърцата и душите. Мая избра 11 снимки, които майсторски предават красотата на пребиваването на палатка.

 

В третата категория - „Награда на публиката“ най-устремени за спечелване на гласа на потребителите бяха четирима души, а след тях публиката обективно нарежда снимките още 6 снимки с над 150 харесвания и споделяния.

 

Всички 31 снимки на финалистите може да разгледате тук:

 

И така! Дойде моментът да обявим имената на тримата участника, които Журито и Публиката избра за първенци във всяка една категория:

 

  • В категория „И аз искам на къмпинг“ победител е Олег Узунов с кръглата снимка  от к-г Арапя, която носи посланието „Светът е къмпинг“. Олег печели мека хладилна чанта Outwell Cormorant.

 

                                                                            

 

  • В категория „Красотата на къмпингуването“ победител е Гергана Стоилова със снимката „Посрещане на изгрева под в.Тодорка, Пирин“. Гергана печели туристическа система за готвене Primus Essential Stove Set.

 

                    

 

 

                                                    

 

CampingRocks благодари на всички участници за положителните емоции, които създадоха чрез снимките и за приноса им в инициативата да насърчим повече хора да къмпингуват! Очакваме ви и догодина!

 

Честито на победителите!

Назад към всички статии