Вече може да рециклирате стари батерии

Електрическите фенери, челници и лампи, които може да откриете в CampingRocks.bg са висококачествени, устойчиви и енергийно ефективни. Въпреки това тези модели фенери, както и останалите електрически фенери предлагани на пазара работят със стандартни батерии ААА,  AA или D.

Ние от CampingRocks.bg знаем, че батериите са един от най-опасните замърсители на околната среда. Днес употребата на такива батериите е нараснала значимо и това генерира огромно количество тежки и опасни токсични отпадъци, които най-често се изхвърлят в боклука, а от там попадат в почвата. Този вид замърсяване е изключително опасно и ние всички трябва да се опитваме да го ограничим.

 

С цел да бъдем по екологично-съобразни и да се отнасяме с уважение към природата, ние от CampingRocks.bg се опитваме да рециклираме максимално всякакви отпадъци, в това число и батериите от електрическите ни фенери. За щастие в България вече има няколко организации, занимаващи се с оползотворяване на негодни за употреба батерии и акумулатори. Бихме препоръчали на всички наши приятели и посетители да се информират къде се намира най-близкият до тях контейнер за разделно събиране на стари батерии и акумулатори и следващият път, когато имат батерии за изхвърляне, да го направят там. Това със сигурност не представлява голямо усилие, а ползата е изключително голяма.

 

Станете част от международната инициатива по опазване на околната среда – рециклирайте употребените батерии.

 

За повече информация относно наличните контейнери за разделно събиране на стари батерии и акумулатори във вашия град посетете страницата на Екобатери АД ето ТУК!

Назад към всички статии