Филтри

Coleman

Coleman

Преди около 100 години  млад човек с предприемачески дух започва производство на фенери в Уичита, Канзас. Неговото име е Уилям Колман и той основава компанията, която ще промени живота в Америка. The Coleman Company, Inc. е един от най-известните и преуспяващи производители на къмпинг оборудване в световен мащаб. Всичко започва с изобретяването на добре познатата ни Колман лампа през 1909 г.  и фенера през 1914 г., който бележи повече от 50 милиона продажби и се превръща в емблематично лого на Компанията.  След като се утвърждава като абсолютен лидер на пазара на фенери и котлони, Coleman започва разширяване на продуктовата си гама и разработка на висококачествени решения за своите лоялни потребители – палатки, спални чували, къмпинг мебели, раници, аксесоари и т.н.  Днес продуктите на Компанията се продават в повече от 100 държави по света като налагат нов стандарт и култура по отношение на  почивката на открито.

Основателят на Компанията, Уилям Кофин Колман, е роден в семейство на млади имигранти, които през 1871 г се заселват в Канзас. Години по-късно Колман става учител и едновременно с това  постъпва в Юридическия университет в Канзас. Малко преди да се дипломира, той изхарчва и последните спестени средства и става търговец на пишещи машини. Работещ предимно в южните щати, Колман се установява в Броктън, Алабама – малък град със слаб добив на въглища, замърсени улици и тротоари от дърво.

По време на една от вечерните му разходки из улиците на градчето, той забелязва силна бяла светлина, излъчвана от лампа, във витрината на една аптека. Светлината от захранваната с бензин лампа била толкова ярка, че дори самият Колман, с увреденото си зрение, бил способен да прочете надписите по витрината. Тъй като по това време широко разпространени са били трептящите газови светлини, пушещите маслени лампи и въглеродните крушки с нажежаема светлина, Колман осъзнал колко важна стъпка би могла да изиграе лампата, захранвана от бензин.

Той организира продажбата на този нов вид лампа за Компания Irby-Gilliland  и заминава за Кингфишер, Оклахома, където да стартира бизнеса си. За негово огромно съжаление, през първата седмица се продават само две лампи. Липсата на продажби е силно обезсърчителна за Колман, докато той не открива, че друг търговец, малко преди него, е продал десетки други лампи на съдържателите на магазини в града. Тъй като е било невъзможно да бъдат почиствани, продадените вече лампи се запушвали с карбонови утайки, които задушавали светлината и скъсявали значително живота на лампите. Търговецът, продал тези лампи, отдавна бил напуснал града, а съдържателите на магазини се почувствали измамени.

Поради липсата на продажби на Колман му хрумва идеята да отдава под наем лампи за 1 долар на седмица и лично той да ги сервизира при проблеми. Ако отдадената под наем лампа покаже дефект, клиентът не плаща наем. В резултат приходите на Колман нарастват няколкократно, а за да бъдат конкурентноспособни,  почти всички собственици на магазини започват да ползват услугите му. Бизнесът набира още по-голяма скорост, когато Колман реинвестира печалбата си в разширяване на дейността към съседни градове и общини. Малко след това, той създава Hydro-Carbon Light Company, а увеличеното търсене на предлаганите от Колман лампи и услуги карат двамата му доведени братя да инвестират две хиляди долара в начинанието му. През 1902 г броят на заявките към Hydro-Carbon Light Company се увеличава до хиляди, което кара Колман да премести управлението на бизнеса си в Уичита, Канзас и да създаде Компанията, която ще наложи нови стандарти и технологии и ще  промени живота на хората по света.

По време на Първата Световна Война Coleman Company произвежда повече от един милион лампи и фенери за Американските фермери. Продуктите на Компанията са обявени публично от Американското правителство за жизнено важен фактор по време на военни действия.

По време на Втората Световна Война, по поръчка на Американската армия, Coleman произвежда изключително компактен котлон, който да оперира в екстремни температури (- 51⁰  до + 51⁰ C) при това с всякакво гориво. По – късно същият  този котлон, заедно с JEEP, са обявени за най-ключовите фактори в оцеляването на Американските войници.

През 1960 г. Coleman Company разширява продуктовата си гама като започва производство на палатки, спални чували, хладилни чанти и нагреватели, и се утвърждава като лидер на пазара за къмпинг оборудване. Приходите от продажби скачат от 38 милиона долара през 1960 г. до 134 милиона през 1970 г., а в 1977 г са отчетени приходи от над 256 милиона долара.

Днес, палатки, спални чували, фенери, хладилни чанти и всякакви други къмпинг продукти с името Coleman се срещат по целия свят, а американската компания продължава стремително да се развива и да създава желание у хората да прекарват почивките си на открито.

Разгледайте официалният сайт на Coleman!

Филтри
 1. Хладилна чанта Coleman 70QT Xtreme Marine Cooler
  Coleman Хладилна чанта Coleman 70QT Xtreme Marine Cooler
  -23%
  Специална цена 379.00 лв. Обикновена цена 489.00 лв. с ДДС
  Оценка:
  0%
 2. Хладилна чанта Coleman 70QT Xtreme Cooler
  Coleman Хладилна чанта Coleman 70QT Xtreme Cooler
  -10%
  Специална цена 359.00 лв. Обикновена цена 399.00 лв. с ДДС
  Оценка:
  0%
 3. Хладилна чанта с колела Coleman 62QT Xtreme Wheeled Cooler
  Coleman Хладилна чанта с колела Coleman 62QT Xtreme Wheeled Cooler
  -10%
  Специална цена 359.00 лв. Обикновена цена 399.00 лв. с ДДС
  Оценка:
  0%
 4. Хладилна чанта Coleman 100QT Xtreme Marine Wheeled Cooler
  Coleman Хладилна чанта Coleman 100QT Xtreme Marine Wheeled Cooler
  -22%
  Специална цена 519.00 лв. Обикновена цена 669.00 лв. с ДДС
  Оценка:
  0%
Филтри