• Необходимо е да влезете в профила си, за да видите вашите любими продукти!
  • Вашата кошница е празна!

Speedminton

Speedminton

Speedminton

  • Share

Компанията и едноименната марка Speedminton са  създадени през 2002 година в Германия и с тях се сложи началото на един нов спорт - скоростен бадминтон или по-известен вече като спийдминтон.

 

Спийдминтонът (Speedminton) е  всъщност разновидност на традиционната игра на бадминтон (също позната като федербал), като прибавя и някои елементи от скуош и тенис.

 

Стартирала преди малко повече от 10 години, днес играта на спийдминтон или скоростен бадминтон се играе по целия свят и се организират редица професионални турнири целогодишно. Това,  което прави толкова популярен този спорт са лесните правила на играта и възможността да се практикува почти навсякъде.  За да се играе скоростен бадминтон, не са необходими  мрежи или игрища със специални настилки, което позволява спокойно да се практикува в парка, на плажа, на различни спортни площадки, в зала или дори на покрива на блока. Единственото,  от  което имате нужда, за да се впуснете в тази игра е партньор, две ракети за спийдминтон и специалното перце, което лети изключително бързо.

 

Както в останалите подобни игри с ракета,  основната цел в спийдминтона е да се реализира точка в полето на противника. Съгласно официалните правила всяко поле е във формата на квадрат  с размери 5.5  х 5.5 м., като двете полета са раздалечени на 12.8 м. едно от друго. Играта може да се играе от 2-ма (поединично) или от 4-ма души (при игра на двойки). Геймът печели този, който пръв направи 16 точки, а за победа в мача трябва да бъдат взети 2 от 3 гейма.

 

Фирмата Speedminton, създала тази нова форма на забавление разработва цяла серия  ракети за скоростен бадминтон, както и официалните перца наричани Speeder, развиващи скорост  до 300 км/час. Марката предлага продукти за спийдминтон,  подходящи както за начинаещи така и за професионалисти. Вече е създадена и се радва на голям интерес серията артикули на фирмата за блекминтон (Blackminton), версия на скоростния бадминтон, която се играе през нощта, чрез добавяне на неонови елементи по перцето, ракетите и дрехите на играчите, едно уникално преживяване.

 

В някои страни като Германия и Швейцария скоростния бадминтон е станал толкова широко разпространена игра, че съществуват отделни спортни клубове и национални асоциации, а през 2011 г.  беше учредена и Международната организация по скоростен бадминтон (ISBO). Всяка година се организират различни турнири в целия свят и играчите печелят точки за международния ранкинг.

 

Скоростният бадминтон или спийдминтон е изключително интересна и забавна игра за свободното ви време, на която можете да се отдадете с вашето семейство и приятели, както по време на къмпинг или и друг тип ваканция, така и всеки свободен ден в парка.

 

Разгледайте официалният сайт на Speedminton!

Всички продукти