• Необходимо е да влезете в профила си, за да видите вашите любими продукти!
  • Вашата кошница е празна!

Eisbär

Eisbär
  1. Eisbar-proizvoditel-vanshna-snimka
  2. Eisbar-proizvoditel-vanshna-snimka-1

Eisbär

  • Share

Eisbär е австрийска компания, която е изцяло специализирана в производство на първокачествени плетени шапки и пуловери.  Повече от 30 години Eisbär е официален доставчик на шапки за националния ски отбор на Австрия. Фабриката на компанията се намира в Фелдкирхен на Дунав. В нея работят 55 души, а продуктите се продават във водещите спортни магазини по целия Свят.

 

Историята на Eisbär започва в края на 50-те години на ХХ век. Тогава Мария Вьос, която оперира смесен магазин заедно със съпруга си Франц, решава да продава ръчно изплетени ски шапки. Така се заражда идеята на Eisbär. Тя среща успех още с първото си представяне на панаир за спортни стоки. През 60-те години легендарните шапки набират скорост. Синът на Мария, Ерих, е модел по време на друг панаир за спортни стоки в Токио, където Eisbär бележи още по-голям успех. В последствие ски звездата Тони Сейлър, който тъкмо е пожънал най-големия си успех, става лице на австрийския бранд.

 

През 70-те години шапките привличат вниманието на „Папата“ на ските – проф. Хопихлер. Това е моментът, в който Eisbär става основния дизайнер за шапки на националния отбор по ски на Австрия. Следва регистриране на нова запазена марка, която се носи от шампионите Карл Шранц, Франц Кламер и Анамари Мозер Прьол. Всички фенове искат да приличат на своите идоли и да носят Eisbär. През 80-те години марката превзема Света, а през 90-те се превръща в модна икона. Творчески концепции като шапки, изглеждащи като коса или рога се възприемат все повече и стават популярни. Ски звездите, измежду които Райнер Шьонфелдер, показват смелост за авангардния стил. Възходът и успехът на шапките продължава и в новото хилядолетие до днес. Със стабилното партньорство на Tyrol Equity AG Eisbär успява да наложи бранда глобално и да си осигури успешно бъдеще.

 

„Стилни, красиви и с чудесен дизайн: Това са плетените шапки Eisbär. Те са задължителна част от облеклото в града, на пистата и апре-ски“. Така твърдят звездите в зимните спортове и модните ентусиасти по целия свят.

 

Днес много Олимпийски и Световни шампиони в алпийските ски и ски скоковете носят Eisbär. Между тях са Бенямин Райх, Анита Вахтер, Ренате Гьочл и Михаела Дорфмайстер. Интензивното сътрудничество на компанията с водещи атлети ѝ носи постоянен импулс да развива продуктите си и да прави нововъведения. По този начин марката се превръща не само в мода, но и в символ за качество. Продуктите на Eisbär са извор за вдъхновение по целия Свят.

Всички продукти