• Необходимо е да влезете в профила си, за да видите вашите любими продукти!
  • Вашата кошница е празна!

National Geographic

National Geographic

National Geographic

  • Share

През 1888 г. група достойни люде във Вашингтон основават Националното географско дружество на Съединените щати и на бял свят се появява списанието National Geographic с амбицията да разпространява географски познания и да ги прави достъпни за хората.

 

Разбира се, никой тогава не е могъл да си представи какво невероятно развитие ще претърпи списанието National Geographic, как от скромна книжка ще се превърне в планетарен символ на неугасимата жажда на човека за знания и на несекващия стремеж към открития и изследвания. Списанието напусна границите на Съединените щати и започна да се чете от европейци и азиатци, от африканци и австралийци. Днес NGM се издава на английски и на още 38 местни езици, читателите му са над 60 милиона във всички страни по света, а международният телевизионен канал се гледа от над 440 милиона домакинства на 38 езика в 171 държави.

 

Националното географско дружество на САЩ е организация с нестопанска цел и всички средства, които се набират от продажбата на списанието и на книги, от приходи от телевизионния канал и от филми, отиват само и единствено за финансиране на научни изследвания. Благодарение на това стотици експедиции са поели на път към различни краища на света, общо повече от 8000 научноизследователски проекта и образователни програми са могли да бъдат реализирани, включително и в България.

 

Разгледайте официалният сайт на National Geographic България!

Всички продукти