• Необходимо е да влезете в профила си, за да видите вашите любими продукти!
  • Вашата кошница е празна!

Outdoor Research

Outdoor Research

Outdoor Research

  • Share

Основана в Сиатъл, щатът Вашингтон, Outdoor Research (OR) е една от най-популярните американски марки, проектираща и произвеждаща функционални решения за всякакъв вид приключения навън сред природата. Продуктовата линия на OR включва технически иновативни и висококачествени продукти за планински туризъм, алпинизъм, скално катерене, планинско бягане и зимни спортове.

 

Основател на компанията е Рон Грег, физик и запален алпинист, който през 1980 г. заедно с неговия партньор за катерене изпадат в опасна ситуация по време на експедиция в Денали, Аляска. Експедицията е преустановена поради сериозни измръзвания,  дължащи се отчасти на лошо проектираните гети, с които са били оборудвани. Рон решава да намери решение на този проблем, с цел да не изпадне в подобно положение в бъдеще. Резултатът е нов модел функционални гети с изолация, които прилепват плътно и са достатъчно гъвкави за да паснат на различни видове ботуши. От това негово вдъхновение, през 1981 година се ражда компанията Outdoor Research и Рон Грег я развива на базата на своето разбиране, че животът е приключение и добрата екипировка го прави още по-забавно.

 

От тогава до наши дни, Outdoor Research постоянно създава умни, практични и ориентирани към безопасността туристически принадлежности. Продукти с логото OR са използвани от планински водачи, пътешественици и любители на приключенията по целия свят. Шапките, гетите, ръкавиците, както и биви саковете на OR са едни от най-доказаните, използвани и практични продукти предлагани на пазара. С добавянето на туристическото облекло към своето продуктово портфолио, компанията направи крачка от позицията на водеща марка за "аксесоари", до водещ бранд в „outdoor” сектора, където клиентите могат да се оборудват от главата до петите с екипировката на Outdoor Research.

 

Днес, Outdoor Research се развива основавайки се на виждането, че хората споделят една и съща потребност - да са навън сред природата, да изследват,  пътуват и да предизвикват себе си в планините, водите и пустините на планетата, която толкова много обичаме. 

Всички продукти