Ски каска Scott​ Symbol 2 Plus D Helmet Light Grey 2023

Каската Symbol 2 Plus D е изключително надежден и иновативен модел на американската марка SCOTT, специално изработена за ски, ski touringг и free ride. Използвайки три ключови технологии за безопасност: D3O - иновативен компонент, който се движи заедно с вас и абсорбира енергията при удар, MIPS (Brain Protection System) и 360° Pure Sound технология за оптимален слух, Symbol 2 Plus D е сред най-надеждните и награждавани модели каски за ски и сноуборд на пазара, отговаряща на всички стандарти и изисквания.

Виж пълното описание
SKU
2717510177-conf
Цена
-15%
от 339.00 лв. Обикновена цена 399.00 лв. с ДДС

КАСКИ SCOTT (см)

модел стандарт S M L
Couloir Mountain EN12492:2012 51-55 55-59 59-61
Couloir Tour EN1077:2007 / CLASS B 51-55 55-59 59-61
Blend Plus / LS EN1077:2007 / CLASS B 51-55 55-59 59-61
Symbol 2 / plus D EN1077:2007 / CLASS B 51-55 55-59 59-61
Chase 2 / plus EN1077:2007 / CLASS B 51-55 55-59 59-61
track / plus EN1077:2007 / CLASS B 51-55 55-59 59-61
keeper 2 / plus EN1077:2007 / CLASS B 51-54 53-56  
Доставка

безплатна доставка

Поръчай сега и получи петък, 23 февруари 2024 г.
Добави в любими
В наличност
Описание

Каската Symbol 2 Plus D е изключително надежден и иновативен модел на американската марка SCOTT, специално изработена за ски, ski touringг и free ride. Използвайки три ключови технологии за безопасност: D3O - иновативен компонент, който се движи заедно с вас и абсорбира енергията при удар, MIPS (Brain Protection System) и 360° Pure Sound технология за оптимален слух, Symbol 2 Plus D е сред най-надеждните и награждавани модели каски за ски и сноуборд на пазара, отговаряща на всички стандарти и изисквания.

 

SCOTT са американски бранд за спортно-туристическа екипировка с многогодишен опит в изработката на леки, здрави и изключително технични продукти за ски, колоездене, мотоспортове, бягане и туризъм. Основателят Ед Скот стартира компанията с идеята да направи наличната тогава екипировка за планински спортове по-добра, по-лека, по-удобна за носене и по-технична, за да се представя максимално добре при екстремни спускания и труден терен. Така се раждат едни от най-високотехнологичните каски, ски маски, очила за планинарство, щеки, планински колела, ски, ски обувки, обувки за бягане и други туристически продукти.

 

Каската Symbol 2 Plus D на SCOTT е сред най-ефективно предпазващите и технологични каски, предлагани в момента на пазара. Проектирана да предлага максимална защита за скиори и сноубордисти особено при извън пистово free ride спускане, Symbol 2 Plus D също се отличава по отношение на комфорт, топлина, вентилация и възможност за регулиране, което я превръща в топ модел на американската марка. 

 

 

             

 

 

Моделът Symbol 2 Plus D включва 3 основни технологии за безопастност предлагани от SCOTT, което я правят изключително надеждна. На първо място е MIPS технология, която представлява интегрирана система за защита на мозъка в случай на удар. Тази система е от най-ново измерение и представлява слой с ниско триене, който се намира отвътре в каската и позволява на главата да се върти спрямо каската при удар под ъгъл. Това значително минимизира вибрациите и шока и съответно намалява възможностите за увреда на мозъка. Тази технология е създадена на базата на много опити, проучвания и факта, че при падане главата най-често се удря в земята под ъгъл и така създава ротационен шок. Моделът е проектиран, така че максимално да абсорбира енергията от този удар и въпреки че съществува малка вероятност и за вертикално падане, то тя гарантира и максимална защита също в такъв случай. Технологията е базирана на естествената защитна бариера на мозъка и съответно имитира естествена мозъчна бариера с ниско триене, като по този начин намалява шока, предаван върху мозъка и предпазва максимално здравето на скиора при евентуален удар.

 

За да отнесат тази каска на още по-високо ниво на безопасност, SCOTT използват също D3O шоко-абсорбираща технология - патентован материал с интелигентни молекули, които се намират в напрекъсното движение, но които се заключват при удар, за да абсорбират енергията от него и така да осигурят максимална защита. Тази уникална и иновативана технология на SCOTT осигурява оптимална свобода на движение и максимална сигурност по време на спускане. Каската е с ниско тегло, гъвкава и мека материя, която прилепва отлично и създава усещане за максимална топлина, лекота, комфорт и дишане, сякаш се спускате без каска.

 

             

 

Докато се спускате възможността да чувате какво се случва наоколо може да ви спаси живота. Каската Track PLUS притежава 360° Pure Sound технология, която увеличава максимално слуховите способности на скиора. Технологията предоставя специфично оформена вътрешна част в подложките за уши, заобиколена от специално разработена звукопрозрачна тъкан. Тази технология не само ще ви позволява да чувате по-добре, но и да локализирате с точност звука.

 

Друга важна характеристика на този модел каска, за да я използвате от ранна зима до късна пролет е ефективната вентилация. Тя позволява регулация на въздушния поток през каската при всякакви метеорологични условия. ACTIVE VENTING SYSTEM се изразява в един лесен за използване плъзгачкойто отваря или затваря множество вентилационни отвори, като по този начин се осигурява вентилация и изолация според времето. Не на последно място използваната WRAS Fit System осигурява плътно и индивидуално прилягане към формата на вашата главата. Това се постига чрез системата за прецизна микро регулация, която е направена така, че да може лесно да бъде коригирана и на терен с ръкавици.

 

Отличена със златен медал от изложението ISPO, ски каската Symbol 2 Plus D е силно устойчива, защитена и добре вентилирана каска, която предпазва главата от повечето удари и поддържа телесната ви температура на оптимално ниво.

Детайли
 • Ски / Сноуборд каска с максимална степен на защита от SCOTT
 • Подходяща за пистово каране и free ride
 • Златен носител на наградата ISPO
 • PC In-mold конструкция с ултралека EPS пяна и PC обвивка отдолу
 • Съчетава 3-те основно технологии за безопастност на SCOTT
 • MIPS Brain Protection за защита на мозъка  в случай на удар
 • D3O система, абсорбираща всички видове удари
 • 360° Pure Sound технология  за максимални слухови способности по време на каране
 • DUAL ACTIVE VENTING SYSTEM за оптимална вентилация
 • WRAS Fit System за пълнo регулиране, за да се осигури персонализирано и удобно прилягане към формата на главата
 • Включен калъф за съхранение
 • Инструкции за употреба със ски каски SCOTT
 • PC In-mold конструкция с ултралека EPS пяна и PC обвивка от долу
Мнения за продукта
Оставете мнение
Оценете:Ски каска Scott​ Symbol 2 Plus D Helmet Light Grey 2023
Вашата оценка
Купи на изплащане
Продукти от тази категория
Ски каска Scott​ Symbol 2 Plus D Helmet Light Grey 2023
Ски каска Scott​ Symbol 2 Plus D Helmet Light Grey 2023