Туристическа раница Bergans Helium V5 55L Dark Shadow Grey / Golden 2023

Обновената раница Helium V5 55 се отличава с уникални, новоразработени материи и възможност да се превръща от голяма в малка раничка за кръст като капакът се разкача и се сдвоява с кръстния колан, давайки ви допълнителна свобода, когато имате нужда само от най-същественото. Предпочитана както от любителите на екстремните експедиции, така и от феновете на трекинга и леките разходки сред природата, раницата Helium V5 55 предлага значителен обем за няколкодневни преходи от 55 литра, невероятна лекота (само 978 гр.), здравина, гъвкавост и устойчивост.

Виж пълното описание
Цена
-19%
Специална цена 379.00 лв. Обикновена цена 469.00 лв. с ДДС
Доставка

безплатна доставка

Поръчай сега и получи вторник, 21 май 2024 г.
Добави в любими
В наличност
Описание

Обновената раница Helium V5 55 се отличава с уникални, новоразработени материи и възможност да се превръща от голяма в малка раничка за кръст като капакът се разкача и се сдвоява с кръстния колан, давайки ви допълнителна свобода, когато имате нужда само от най-същественото. Предпочитана както от любителите на екстремните експедиции, така и от феновете на трекинга и леките разходки сред природата, раницата Helium V5 55 предлага значителен обем за няколкодневни преходи от 55 литра, невероятна лекота (само 978 гр.), здравина, гъвкавост и устойчивост.

 

За 20-годишнината на една от най-продаваните и популярни серии туристически раници - Helium, норвежкият производител Bergans of Norway ни впечатлява с нова версия на това уникално семейство ултралеки мултифункционални раници.

 

Helium V5 55 е най-новата раница от супер олекотената серия на норвежкия бранд Bergans Helium, носител на множество награди. Раниците от тази колекция са супер популярни и са прекосили всички краища на света (включително северния и южния полюс) като техните предимства сред другите туристически раници им печелят фенове сред любителите на най-различни планински спортове - леки разходки, ски туринг, алпинизъм, сериозни многодневни преходи и тежки екстремни експедиции.

 

С моделът Helium V5 55 - раница, с която бележат 20-тата годишнина на серията Helium норвежците от Bergans ни предлагат тяхна специално разработена материя, комбинираща висококачествен Nylon 66 и Black Dyneema ripstop, които осигуряват невероятна здравина и издръжливост без да влияят на ниското тегло - запазена марка на серията. Nylon 66 е полиамид, който се отличава с голяма твърдост и устойчивост на абразивни въздействия като не променя своите характеристики при големи температурни амплитуди. Black Dyneema ripstop e висок клас, патентована ламинирана материя, конструирана от специални Dyneema влакна, която впечатлява с невероятно съотношение здравина-тегло като пластинките в нея са 15 пъти по-здрави от стомана, а същевременно не увеличават тежестта на продуктите, в чиито състав влизат. Затова Dyneema е перфектен избор при изработката на ултралеко къмпинг и трекинг оборудване като раници, дъждобрани, тенти, сухи торби и т.н. Комбинацията от двата типа материи прави Helium V5 55 изключително надеждна през годините, независимо колко често я използвате и в какви условия попадате.

 

За максимален комфорт раницата притежава Bergans QuickAdjust PRO система за регулиране на разстоянието между презрамките и кръстния колан, за да можете да я настроите максимално точно според индивидуалните си нужди. Гърбът, презрамките и коланът са омекотени с двойна пяна, а мрежестата им материя осигурява ефективна вентилация.

 

Helium V5 55 се отличава и с друго нововъведение - проектирана е така, че може да се преустрои в по-малка своя версия, а ако наистина имате желание да сте супер олекотени, можете да разкачите кръстния колан и капака на раницата и да ги превърнете в раница за кръст. Друго предимство на този модел спрямо предходните модели от серията Helium е диагоналния цип, минаващ през цялата раница, който осигурява бърз достъп до цялата вътрешност за по-лесна организация. Горният отвор се пристяга с помощта на ластична корда. От двете страни има компресиращи страпове, които позволяват да намалите обема на раницата, когато носите по-малко багаж. Капакът притежава голям външен джоб, а от двете страни Helium включва еластични, мрежести джобове за бутилки с вода. Кръстният колан позволява регулиране с голям диапазон като дължината му варира между 85 и 140 см, а в случай, че носите по-малко багаж можете да го разкачите като така намалявате теглото на раницата със 165 гр. За максимален комфорт и редуциране на риска от протриване, коланът е омекотен с двойна плътна пяна с Iliac Press Relief система. Добавени са и задължителните каишки при рамената, чрез които можете да пристегнете раницата по-близо до тялото. Капакът също се разкача (така спестявате 55 гр. тегло) и можете да го съедините с колана с цел да го превърнете в малка кръстна раница. В отделението му има практична кукичка за ключове.

 

Helium V5 55 е съвместима с хидратираща система. Тя притежава Bergans PLUS модулиращи се точки за закачане на инвентар като ски, щеки и пикели. Моделът включва и точки за закачане на джобна раница Bergans Plus Drypack и комплект джобове за кръстен колан. Всички ципове са висококачествени японски YKK. Материите, включени в изработката на Helium V5 55, имат bluesign сертификат за екологична употреба и оставят минимален отпечатък върху околната среда.

 

Напълно обновената раница Helium V5 55 на Bergans предлага редица екстри, супер ниско тегло, максимална устойчивост на износване и удобство за носене на всякаква допълнителна екипировка - всичко това я прави пълноценен модел, както за летен, така и зимен трекинг и планинарство.

Детайли
 • Олекотена туристическа раница на норвежкия производител Bergans of Norway
 • Една от най-леките туристически раници с капацитет от 55 литра на пазара - с тегло под 1 кг.
 • Лека, компактна и здрава
 • Подходяща за многодневни преходи, за леки разходки и за трудни, технични експедиции
 • Може да се комресира с помощта на пристягащи страпове
 • Капакът и коланът могат да се разкачат и да се сдвоят, за да образуват спортна раничка за кръст
 • Bergans QuickAdjust PRO система за регулиране на разстоянието между презрамките и кръстния колан
 • Диагонален цип, позволяващ бърз достъп до цялото съдържание
 • Горен отвор, който се пристяга с ластична корда
 • Коланът и презрамките са омекотени с двойна плътна пяна с Iliac Press Relief система
 • Откачащ се горен капак (спестява 55 гр. от теглото)
 • Мрежеста материя за ефективна вентилация
 • Широки ластични джобове от двете страни за бутилки с вода
 • Голям джоб на капака
 • Кукичка за ключове в капака
 • Съвместима с хидратираща система
 • Множество точки за закачане на инвентар - въжета, щеки, пикели, ски
 • Допълнителни точки за закачане на малка раница Bergans Plus DayPack и комплект джобове за колан Bergans Hip Belt Pockets
 • Японски YKK ципове
 • Bluesign сертификат за екологична употреба и оставят минимален отпечатък върху околната среда
 • Материя: Nylon 66 with Dyneema Ripstop
 • Подходяща за носене на багаж с тегло до 18 кг.
 • Дължина на торса: 45 см - 56 см (регулируема)
 • Дължина на колана: 85 см -140 см.
 • Обем: 55 литра
 • Тегло: 978 гр.
Мнения за продукта
Оставете мнение
Оценете:Туристическа раница Bergans Helium V5 55L Dark Shadow Grey / Golden 2023
Вашата оценка
Купи на изплащане
Продукти от тази категория
Туристическа раница Bergans Helium V5 55L Dark Shadow Grey / Golden 2023
Туристическа раница Bergans Helium V5 55L Dark Shadow Grey / Golden 2023