Гаранция и Рекламация на Продукти

CampingRocks предоставя 2 години гаранция от датата на покупка на всеки продукт, предлаган във физическия магазин и онлайн такъв. За датата на покупка се приема датата, посочена в документа за покупка или в издадената фактура (при поръчки онлайн) или касовия бон, издаден в магазина. За предявяване на рекламация е задължително да предоставите касов бон, стокова разписка или фактура, удостоверяващи, че покупката е направена от физическия или онлайн магазин на CampingRock, както и да попълните и изпратите ТОЗИ ФОРМУЛЯР заедно с дефектиралия продукт.

 

Какво покрива гаранцията?

Гаранцията покрива производствени дефекти на стоката, констатирани липси на части от стоката или несъответствие с обявените и публикувани в онлайн или физиески магазин характеристики и параметри на продукта. Гаранцията не покрива щетите от нормално износване, скъсване, както и неправилно използване на продукта или лошо стопанисване. Гаранционото обслужване се предоставя безплатно в рамките на гаранционния срок (с изключение на разходите за транспорт) при представяне на документ за закупуване, издаден от CampingRocks.

 

Туристическо облекло

Гаранцията покрива разкъсване по шевовете, разлепяне, разшиване и невъзможност за нормално функциониране на ципове, копчета и други системи за закопчаване. Гаранцията НЕ покрива износване, скъсване извън зоните на шевове и ламинирани участъци (при хардшел якета и панталони), нарушена водоустойчивост на материята (при хардшел якета и панталони), нарушена хомогенност на пуха в следствие на неправилно почистване или пране на продукта (за пухени якета, панталони, поли и ръкавици), щети от неправилно почистване или пране (за всички продукти в тази категория).

 

Туристически обувки

Гаранцията покрива разскъсване по шевовете, разлепяне на ламинирани или лепени участъци като подметка, междинна подметка и бордове, счупване или разкъсване на металните капси и шини, които са част от системата за връзване на връзките на високите планински обувки, дефекти в капсите на ниските модели. Гаранцията НЕ покрива износване, скъсване извън зоните на шевовете, нарушена водоустойчивост (поради невъзможност за доказване на наличието и причината за повреда в мембранния слой на обувката), неудобна структура и възникнал дискомфорт при ходене след употреба. Нашият екип разбира важността на удобната и комфортна обувка особено за дейности като планинарство, трекинг, бягане и т.н. Поради тази причина вие имате възможността да закупите обувки, да ги тествате в домашни условия и ако установите дискомфорт да ги върнете като се възползвате от правото си за връщане на продукт. За да се възползвате от тази опция, обувките трябва да бъдат в търговски вид, да не са носени навън, да не са изменяни по никакъв начин и да не са третирани с химически вещества (спрейове, масла, вакси, течности и други). Необходимо е да запазите кутията и издадения документ, удостоверяващ покупката ви, и да ги предоставите в пратката или на служителите в CampingRocks. 

 

Поради хигиенни съображения екипът на магазин CampingRocks приема обувки с дефект, подлежащ на условията на гаранцията само, ако те са предварително почистени. В случай, че състоянието на получените артикули е неприемливо (наличие на кал, пясък, мръсотия и тн.), те ще бъдат изпратени на посочения от вас адрес (когато сте използвали опцията за изпращане с куриер) или няма да бъдат приети (когато са донесени във физическия обект) до привеждането им във вид, подходящ за тест, ремонт или заснемане/изпращане към фирмата производител. 

 

Туристически и градски раници

Гаранцията покрива разкъсване по шевовете, разлепяне, разшиване и невъзможност за нормално функциониране на ципове, копчета и други системи за закопчаване. Гаранцията НЕ покрива износване, скъсване извън зоните на шевове и ламинирани или лепени участъци, неудобна за клиента конструкция и дефекти, възникнали в следствие на неправилна употреба.

 

Палатки, Шатри и тенти

Гаранцията покрива разкъсване по шевовете (на платнището и спалното помещение, както и на комарниците), разлепяне на ламинирани или лепени участъци, разкъсване на плата в зоната на контакт между него и рейките, скъсване или невъзможност за нормално функциониране на циповете, както и производствени дефекти, непозволяващи правилното сглобяване на продукта или водещи до проникване на влага във вътрешността. Гаранцията НЕ покрива износване, избеляване на плата в следствие на излагане на слънчевите лъчи, нарушена водоустойчивост на плата (поради невъзможност за доказване на наличието и причината за повреда в нанесения водоустойчив слой), счупване на рейки или скъсване на ластиците на рейки (при палатки и шатри с рейки от стомана, алуминий или фибростъкло) и спукване на въздушните камери (при надуваемите палатки и шатри). Гаранцията НЕ покрива щети, причинени поради неправилна употреба (неправилно сглобяване или излагане на бурни ветрове и екстремни метеорологични условия). Тъй като се стремим да предоставим максимално пълна услуга на любителите на приключенията на открито, ние поддържаме богат асортимент от резервни рейки и части, и осъщестяваме ремонт в случай на счупване на рейките на палатки и шатри. В случай на спукана секция от надуваема шатра или палатка, резервни секции могат да бъдат поръчани и доставени от официалния производител в срок до 20 работни дни, ако са налични на склад при него и продуктът не е спрян от производство.  Важно е да се има предвид, че независимо от високия слънцезащитен фактор на платовете, предлагани от нашите марки (UPF+ 50), продължителното излагане на слънчеви лъчи води до нарушение в цвета, плътността и водоустойчивите свойства на материята. Поради тази причина е важно след всяко по-продължително използване да се полага импрегниращ слой, който съживява плата и подновява водоотблъскващия външен слой. Импрегниращи препарати можете да разгледате тук.

 

Сгъваеми мебели и походни легла

Гаранцията покрива разкъсване на плата в зоната на шевовете и в зоните на контакт между него и конструктивните елементи (от стомана или алуминий), разлепяне на ламинирани или лепени участъци, дефекти в конструкцията, непозволяващи нормално сглобяване и използване на продукта. Гаранцията НЕ покрива износване, нормални следи от употреба и разкъсване на плата в зоните извън шевовете или контактните зони между плата и конструктивните елементи. Нашите столове, шезлонги и походни легла притежават капацитет на натоварване между 120 и 200 кг като за всеки продукт тази стойност е посочена както в описанието на продукта, така и на прилежащия му етикет.

 

Надуваеми легла и постелки

Гаранцията покрива разкъсване на плата в зоната на шевовете, разлепяне на ламинирани или лепени участъци, изпускане на въздух от клапан, вентил и зоните на шевове и ламинирани или лепени участъци, дефектни камери, водещи до промяна във формата на продукта в надуто състояние. Гаранцията НЕ покрива скъсване извън зоната на шевовете и ламинираните или лепени участъци или спукване на продукта в следствие на употреба върху неравен терен.

 

Хладилни чанти и фризери, Зарядни станции, Соларни панели, Челници и фенери

Гаранцията покрива производствени дефекти, възпрепятстващи нормалната употреба на продукта. Гаранцията НЕ покрива външни забележки и дефекти, следствие от неправилна употреба.

 

Ако се съмнявате дали вашият казус се покрива от гаранционните условия на CampingRocks, можете да направите запитване на имейл адрес [email protected]

 

Какъв е процеса по предявяване на рекламация?

При възникване на дефект или щета, които се покриват от гаранцията в рамките на гаранционния срок (2 години от покупката), Вие можете да предявите рекламация. Необходимо е да предоставите документ, удостоверяващ покупката с видима дата на покупка (в случай на избледняване на документа, можете да предоставите снимка на касов бон, стокова разписка или фактура). Можете да изпратите продукта, заедно с попълнен ТОЗИ ФОРМУЛЯР с куриерска фирма ЕКОНТ на адрес София, жк. Изток, Николай Хайтов 2Б, магазин CampingRocks или да го донесете лично във физическия обект на същия адрес. В случай, че изпращате продукта по ЕКОНТ е необходимо да ни изпратите описание и снимки и/или видео материал на дефектиралия продукт на e-mail адрес [email protected]. Рекламациите се разглеждат в рамките на 14-дневен срок. През този срок се осъществява връзка с фирмата производител и се установява дали рекламацията може да бъде удовлетворена и продуктът да бъде ремонтиран. Ако рекламацията е удовлетворена и е възможен ремонт, такъв се осъществява за сметка на производителя. В случай, че дефектът не позволява поправка, можете да се възползвате от опциите за замяна с друг продукт по ваш избор, издаване на ваучер на стойността на вашата покупка или възстановяване на заплатената сума за дефектиралия продукт по банков път.

 

Ние, Екипът на CampingRocks се стремим да осъществим максимално качествена селекция от продукти на реномирани брандове с дългогодишна история в изработката и дизайна на туристическа и къмпинг екипировка. Поддържаме постоянна връзка с производителите,  с които работим и чиито продукти предлагаме в нашия асортимент като така се стараем да удовлетворим едновременно търговския интерес за различни стоки, свързани с аутдор сектора и всички изисквания за качество, издръжливост и устойчивост на продуктите ни. Ако все пак възникне проблем с наш артикул, не се колебайте да се свържете с нас, за да уточним причините и да намерим възможно най-доброто решение за вас. Обратната Ви връзка е важна за нас!