Система за готвене Primus Lite Plus Stove System Feed Zone

Системата за готвене Lite Plus Feed Zone на шведската марка Primus е създадена с цел да приготвяте храна и напитки на открито по възможно най-ефикасния, бърз и пестелив на гориво начин. Подходяща за соло пътешественик или двойки, системата Lite Plus разполага със съд с вместимост 0.5L, като благодарение на мощната 1500 W горелка и ветрозащитен механизъм, 500 мл. вода завира за под 3 минути.

Виж пълното описание
Цена
-10%
Специална цена 259.00 лв. Обикновена цена 289.00 лв. с ДДС
Цвят
Система за готвене Primus Lite Plus Stove System Feed Zone Система за готвене Primus Lite Plus Stove System Blue Система за готвене Primus Lite Plus Stove System Orange
Доставка

безплатна доставка

Поръчай сега и получи четвъртък, 23 май 2024 г.
Добави в любими
В наличност
Описание

Системата за готвене Lite Plus Feed Zone на шведската марка Primus е създадена с цел да приготвяте храна и напитки на открито по възможно най-ефикасния, бърз и пестелив на гориво начин. Подходяща за соло пътешественик или двойки, системата Lite Plus разполага със съд с вместимост 0.5L, като благодарение на мощната 1500 W горелка и ветрозащитен механизъм, 500 мл. вода завира за под 3 минути.

 

Изключително компактна, олекотена и стабилна, тази система за готвене на газ на Primus олицетворява технологичния прогрес, който шведската марка достига в над 100 годишната си история.

 

Feed Zone е специална лимитирана серия продукти за колоездачи от Primus. Тази колекция от изпитани продукти, е създадена да улесни запалените колоездачи по време на техните пътешествия. Терминът Feed Zone се отнася до велосипедни състезания и тази специфична част от трасето, където на колоездачите е позволено да вземат храна и напитки, за да се заредят с енергия.

 

Системата за готвене Lite Plus Feed Zone притежава обновен дизайн и се състои от две основни части - супер олекотено канче-съд с вместимост 500 мл., и мощен газов котлон от най-ново поколение с пиезо запалване.

 

Алуминиевото канче е изработено от твърдо анодизиран алуминий, като теглото му е само 140 гр. Облечено е в термоизолационен калъф с коркова основа, с мека дръжка за носене и ухо за закачане на системата във висящо положение. Основата му е проектирана и изработена, така че при нагряване в центъра да улавя без загуби отделената топлина, да я предава към останалата част от съда и да я приема обратно. Благодарение на този супер ефикасен метод на топлообмен, се употребява по-малко гориво и готвенето е още по-бързо в сравнение с универсалните съдове и газови котлони. Така  вредите върху околната среда са по-малко, а теглото на багажа става още по-леко, тъй като се носят по-малки контейнери с гориво.

 

Свързването на алуминиевото канче към газовия котлон става на винт и е със заключващ механизъм, за да бъде подсигурено ефективното и безопасно използване на системата. Газовият котлон е с мощност 1500 W, притежава технология Laminar Flow Burner с по-нисък център на тежестта, което прави котлона по-стабилен и предлага пиезо запалване и регулатор за силата на горене. Този котлон може да бъде използван не само с алуминиевото канче от системата Lite Plus, но и с почти всички съдове за готвене посредством три допълнителни приставки, включени в комплекта, които се навиват върху основата на котлона и служат за поставка на съда. Котлонът на Primus се монтира директно върху газовия контейнер посредством навивен механизъм и е съвместим с газовите контейнери на винт на марките Coleman, Primus и др.

 

В комплекта са включени още пластмасова капачка за канчето, която може да бъде използвана и като чаша, въже за закачане на системата във висящо положение, както и сгъваема трикрака стойка, чрез която Primus Lite Plus става абсолютно стабилна и повдигната на няколко сантиметра от повърхността. Стойката е направена, така че да може да осигури системата при използване с контейнери от 100 / 250 / 500 мл.

 

Абсолютно иновативна и ефективна, системата Primus Lite Plus се прибира изключително компактно, като канчето поема във вътрешността си газовия котлон, стойката и контейнер с вместимост 100 мл. Препоръчваме я на соло или двойка туристи за най-бързо и икономично готвене на открито. Както при всички останали продукти от серията Feed Zone на Primus, газовата система Lite Plus на Primus се отличава с оригинална 360-градусова шарка се вело-елементи. 

Детайли
 • Иновативна система за готвене на газ на Primus с нисък разход на гориво
 • Подходяща за 1 -2 души
 • Част от специалната серия за колездачи - Feed Zone
 • Дизайн с вело-елементи по цялата външа страна на тенджерата
 • Канче от твърдо анодизиран алуминий
 • Термоизолационен калъф с коркова основа за канчето, мека дръжка и ухо за закачане
 • Шнур с кука за закачане
 • Пластмасов капак , който може да бъде използван и като чаша
 • Интегрирано пиезо запалване
 • Техгнология Laminar Flow Burner с по-нисък център на тежестта, което прави котлона стабилен, по-лек и по-компактен
 • Заключващ механизъм между котлона и канчето
 • Фин регулатор за прецизен контрол на пламъка и топлината
 • Включени в комплекта три приставки за използване на котлона с други съдове за готвене
 • Сгъваема трикрака стойка за осигуряване на системата, съвместима с контейнери 100 / 250 / 500 мл.
 • Съвместим с контейнери пропан-бутан на винт (Primus, Coleman и др.) не са включени в комплекта
 • Подходяща за 1 -2 души
 • Размери в отворено състояние без стойка и контейнер: 130 мм. (височина) x 100 мм. (диаметър)
 • Време на работа:  59 минути с контейнер от 100 мл.
 • Време на завиране на 0.5L: 2 мин. и 45 сек.
 • Обем: 0.5 литра
 • Тегло: 400 гр.
Мнения за продукта
Оставете мнение
Оценете:Система за готвене Primus Lite Plus Stove System Feed Zone
Вашата оценка
Купи на изплащане
Продукти от тази категория
Система за готвене Primus Lite Plus Stove System Feed Zone
Система за готвене Primus Lite Plus Stove System Feed Zone