Техничен ледокоп Petzl SUMMIT EVO

Направен за класическо планинарство, ледокопът Summit Evo на Petzl е подходящ избор за всички алпийски трекове. Олекотен и с удобна извивка, той притежава оребрена ръкохватка с добро сцепление. Техническата извивка осигурява необходимата стабилност при стръмен, заледен терен. Закалената добре балансирана глава осигурява много добро забиване в твърд лед.

Виж пълното описание
Цена
от 349.00 лв. с ДДС
Доставка

безплатна доставка

Поръчай сега и получи сряда, 24 април 2024 г.
Добави в любими
В наличност
Описание

Направен за класическо планинарство, ледокопът Summit Evo на Petzl е подходящ избор за всички алпийски трекове. Олекотен и с удобна извивка, той притежава оребрена ръкохватка с добро сцепление. Техническата извивка осигурява необходимата стабилност при стръмен, заледен терен. Кованата добре балансирана глава осигурява много добро забиване в твърд лед.

 

Summit Evo е олекотен, а дръжката е направена по технологията water jet, където металът се изрязва с помощта на водна струя и абразивен материал с екстремно налягане. Този метод се прилага при обработката на алуминий, който осигурява лекота, но е чувствителен към високо-температурна преработка. По този начин ледокопът е едновременно лек и здрав без да се компрометира издръжливостта му. Използваният алуминий е висок клас 7075 с анодизиран финиш за защита от климатичните условия. Извивката на дръжката е подходяща за катерене на стръмен и отвесен терен, а долната част е изправена, за да осигури комфорт при газене в дълбок сняг.

 

  

 

Въпреки лекото тегло, главата запазва достатъчно тежест, за да осигурява стабилно забиване в леда с лек замах. Тя е изработена от закалена стомана с много тънък (3 мм) клюн за ефективно забиване в твърд лед като става по-дебела в посока към шията, за да увеличи ефективността при забиване в мек сняг. Зъбите в горната част осигуряват стабилната позиция.

 

Теслата е извита и насочва добре посоката на забиване. Главата притежава отвори за закачане на карабинер.

Детайли
  • Техничен ледокоп от Petzl
  • Подходящ за класически алпинизъм
  • Стабилна глава изцяло от стомана, което му осигурява техническите възможности на един класически пикел
  • Клюнът в края е изтънен до 3 мм, за да прониква добре в леда
  • Къса, извита олекотена алуминиева дръжка, с грапаво покритие за удобен захват
  • Може да се използва с темляк Linkin
  • Материал: Закалена стомана, алуминий 7075, TPU (термопластичен полиуретан)
  • Сертификати: CE, UIAA, UKCA
  • Размери: 52, 59 и 66 см
  • Тегло: 52 (400 гр), 59 (420 гр), 66 (450 гр)
Мнения за продукта
Оставете мнение
Оценете:Техничен ледокоп Petzl SUMMIT EVO
Вашата оценка
Купи на изплащане
Продукти от тази категория
Техничен ледокоп Petzl SUMMIT EVO
Техничен ледокоп Petzl SUMMIT EVO