Пухен спален чувал Sea to Summit Spark Pro -9C Down - Long

С тегло от едва 860 гр и уникално набухване от над 950+ cuin (за експедиционна употреба) спалният чувал Spark Pro -9 на австралийските лидери в производството на ултралека и висококачествена туристическа екипировка Sea to Summit, е от най-висок клас като предлага комфорт, достигащ -9 градуса (мъже).

Виж пълното описание
SKU
ASL041071-210106
Оценка:
5.0 5 1
Цена
1 299.00 лв. с ДДС
Доставка

безплатна доставка

Поръчай сега и получи вторник, 23 април 2024 г.
Добави в любими
В наличност
Описание

С тегло от едва 860 гр и уникално набухване от над 950+ cuin (за експедиционна употреба) спалният чувал Spark Pro -9 на австралийските лидери в производството на ултралека и висококачествена туристическа екипировка Sea to Summit, е от най-висок клас като предлага комфорт, достигащ -9 градуса (мъже).

 

  

 

Spark Pro е наследник на един от най-големите фаворити за планинарство и експедиции – спалният чувал Spark. Тази серия на марката е фокусирана върху уникално представяне, когато са необходими едновременно високи топлоизолационни свойства и изключително ниско тегло, както и компактен размер в компресирано състояние. Вече над 5 години чувалите Spark са първи избор на алпинисти, планински фотографи и приключенци, които търсят максимален комфорт с минимално тегло.

 

Spark Pro е подходящ за есенно-зимна употреба по нашите ширини и за пролетно-есенен чувал на територии с по-студен климат. Моделът е подходящ и за летния сезон в планината, тъй като може да се разкопчава до край и да се използва само като одеало. Температурният му комфорт е -2 градуса по Целзий за жени и -9 градуса за мъже. Същевременно обемът му в компресирано състояние е изключително малък, а теглото му достига едва 860 гр.

 

  

 

Формата тип мумия притежава уширение в зоната на ходилата, за да гарантира по-добър комфорт при движение и да редуцира риска от мръзнене на краката, които са особено уязвими. Конструкцията е анатомична и предлага оптимално разпределение на топлината. Сравнително голямата качулка и плътната яка позволяват да се сгушите плътно в спалния чувал Spark Pro и да се изолирате напълно от студа. Моделът е съвместим с всички чаршафи за спален чувал тип мумия на марката.

 

Външната материя на Spark Pro е водоустойчива – отличителен белег на чувалите от серията Spark. Пухената изолация претърпява специално третиране с хидрофобни полимери, наречено Ultra Dry Down технология. Така постига много по-добро представяне във влажни условия и не спира да топли дори при известно намокряне. Повечето спални чували от пух, които не притежават подобно третиране, бързо губят изолационните си свойства в мокро време, защото пухът се „степва“ и въздушните джобове, които осигуряват задържането на топлината изчезват. Пухът с Ultra Dry Down технологична обработка не позволява степването и по-дълго време запазва свойството си да ограничава загубата на топлина от тялото ви.

 

  

 

Пухът в Spark Pro е изключително висок клас гъши пух със сила на набухване (fill power) 950+ cuin. Обикновено за планинска употреба от висок клас се считат продукти с пух с набухване от 650+ cuin. Това прави спалният чувал Spark Pro особено компактен, топъл и лек.

 

Ако търсите четирисезонен спален чувал с фокус към зимния сезон, Spark Pro е ненадминат избор, който комбинира перфектни изолационни свойства с водоустойчив пух, изключително леко тегло и компактни размери в компресирана форма.

 

Детайли
 • Ултралек пухен спален чувал - удължен размер
 • Форма на мумия за ефективна изолация
 • Подходящ за четирисезонна употреба – пролет/есен на територии със студен климат, зима по нашите ширини и лято, когато чувалът се използва като одеало
 • Анатомична форма за оптимално разпределение на топлината
 • Термо яка и оплътнение по ципа, за предотвратяването на загуба на топлина
 • Ултра леки 10D найлонови материи за минимално тегло и размер при компресия
 • Дълъг здрав цип на японската марка YKK
 • Водоотблъскващ висококачествен Ultra-Dry пух, който може да устои на отрицателните ефекти, които влагата има върху пуха
 • Tемпературни характеристики: Комфорт: -2°C / Лимит: -9°C / Екстремни възможности: (-25)°C
 • Пълнеж: 504 гр. RDS - Ultra-Dry Down пух със сила 950+ Fill Power
 • Височина на тялото: до 198 см.
 • Тегло: 860 гр.
Мнения за продукта
Оставете мнение
Оценете:Пухен спален чувал Sea to Summit Spark Pro -9C Down - Long
Вашата оценка
Купи на изплащане
Продукти от тази категория
Пухен спален чувал Sea to Summit Spark Pro -9C Down - Long
Пухен спален чувал Sea to Summit Spark Pro -9C Down - Long