Тиймбилдинг в Родопите

Къмпинг на Широка поляна Западни Родопи

 

Като един активен колектив с множество аутдор хобита обикновено избираме годишния ни тиймбилдинг да бъде комбинация от туристически преход и хапване в хижа или вила.

 

Така екипът ни е посещавал Страшното езеро, вр. Руй, вр. Мальовица, Вапски езера в Рила и доста други места. Тази година решихме да подходим с друга стратегия и да заложим на къмпингуването, съчетано с активности сред природата като избрахме яз. Широка поляна в Родопите. Родопските кътчета са уникални не само с планинските си панорами, а и с неповторимата мистична атмосфера на горите, а един от големите плюсове е възможността да се практикуват най-различни дейности като риболов, бягане, колоездене, каяк и плуване – това дава възможност на един колектив да участва заедно в много емоции и приключения, което ги сплотява. Ако се колебаете как да организирате тиймбилдинг събитие с приключенски харакер – ние ви съветваме да се обърнете към специалисти, например natureadventures.bg, които организират тиймбилдинг мероприятия с каяк или рафт – едно забавление за цялата група.

 

Къде да отидете, ако сте избрали къмпинг в Родопите?

 

Ние препоръчваме да се насочите към диво и спокойно място. Източните Родопи предлагат множество такива кътчета, където да се отдадете изцяло на приключението и да се откъснете от забързания ритъм на ежедневието – например, язовир Студен кладенец или меандрите на река Арда. А ако предпочитате Западната част на Родопите – можете да направите това, което ние избрахме – къмпинг на яз. Широка Поляна.

 

Какво можете да правите, ако изберете тиймбилдинга ви да бъде на язовир?

 

Тъй като сме разнородна група, ние успяхме да изпълним голяма част от тези дейности преди да запалим огъня и да играем цяла вечер на Филми край палатките. Самото палаткуване е едно от най-забавните неща, които сплотяват екипа завинаги. 

 

Фотография

Уникалната атмосфера на Родопските гори създава перфектни кадри за запалените по фотографията. Нашият колектив обича залезната фотография и успяхме да запечатаме няколко страхотни кадъра.

 

Залезна фотографи в Родопите

 

Колоездене

Обиколката на язовира е точно 17 км, ако сте избрали Широка поляна. Пътеките редуват асфалт с лек пресечен терен и са перфектни дори за гравел колела с твърдо окачване стига гумите да имат поне лек грайфер. Ако сте избрали тиймбилдинга ви да бъде в Източните Родопи, можете да съчетаете колоездене с каяк.

 

Бягане

Част от екипа (в това число кученцето талисман) направи 17 км обиколка на язовира с бягане – това е чудесен начин да се разсъните добре сутрин още преди първото кафе.

 

Бягане около яз. Широка поляна в Родопите

 

Каяк

Плаването по тихите води на язовира е едно от най-релаксиращите дейности, които можете да си подарите. Неслучайно събиранията с каяк стават все по-често търсени - трудно можете да си създадете по-специално преживяване.

 

Риболов

Риболовът на яз. Широка поляна е пословичен и макар че в този конкретен период нашите рибари не успяха да постигнат голям успех, по целия бряг ще откритете множество рибари, които не се отказват и прекарват месеци с въдиците си.

 

Риболов на яз. Широка поляна в Родопите

 

Вкусно хапване край огъня

Това е перфектния финал на всеки тиймбилдинг, както и на всяка ваканция на открито. Ако искате да научите повече за хапването по време на тиймбилдинг сред природата можете да прочетете повече за храната по време на тиймбилдинг.

 

Хапване по време на тиймбилдинг

Назад към всички статии