Защо да изберем Типи Палатка?

Предимства на типи палатките

 

Когато разпънете типи палатка сред природата, тя изглежда като нещо излязло от приказките. Магическата атмосфера, която създава е ненадмината, но тя не е единственият плюс от покупката на типи палатка.

 

Предимства на Типи Палатките

 

Голямо пространство за събиране на големи групи

Коничната форма предлага голямо вътрешно пространство особено за по-големи групи, които могат да се разположат на пода около центъра на палатката. Не случайно голяма част от фестивалните палатки са от този тип. 

 

Приятна компания в типи палатка

 

Отлична защита от метеорологичните условия

Коничната форма позволява на вятъра да обхожда стените на палатката без да прилага прекалено голяма сила в определени точки. Често срещаната вътрешна централна рейка допълнително подсилва конструкцията срещу вятър. Всъщност някои производителя твърдят, че типи палатките им могат да устоят на ураганен вятър над 100 км/ч. Макар че ви съветваме да не къмпингувате в такива условия, все пак е чудесно да знаете, че развилата се изненадващо буря няма да смути почивката ви.

 

Стръмните стени ефикасно отвеждат дъжда и снега без да се натрупва в уязвими точки, както се случва с тунелните и някои куполни палатки.

 

Освен това обикновено типи палатките са изработени от по-здрави материи с голяма плътност, които додават за издръжливостта и дори изолацията им в лошо време. Типи палатките на Robens и Outwell често са изработени от полипамук – особено здрав материал, който не се влияе от UV лъчите (не може „да изгори“ след продължителна употреба), има голяма плътност и притежава терморегулиращи свойства: в полипамучна палатка лятото е по-прохладно, а зимата топлината се задържа по-ефективно. Това е причината зимните типи палатки с централно разположена печка за палатка често да са изработени от полипамук. Също е добър довод да изберете полипамучна палатка, ако къмпингувате в особено горещи и слънчеви райони, например лятото в Гърция.

 

Типи палатка от полипамук в планината

 

Лесно сглобяване

За разлика от много семейни къмпинг палатки, типи палатките се сглобяват бързо и лесно, тъй като притежават една централна рейка и няколко стабилизиращи рейки. Това ги прави добър избор както за къмпингари с опит, така и за напълно начинаещи.

 

Типи палатките се сглобяват лесно

 

Подходящи за всеки сезон

Дори да не заложите на универалните предимства на полипамучните платове, голяма част от типи палатките лесно се оборудват с туристическа печка, което ги прави подходящи за зимата. Освен това поради коничната форма, която се стеснява нагоре, те се загряват по-бързо дори само от дишането и метаболизма ви вътре в палатката – топлията въздух пътува нагоре... но пространството, което заема е по-малко и по-бързо се разслоява надолу към вас.

 

Подходящи за всеки сезон

 

Панорама от всички страни

Повечето модерни типи палатки позволяват отварянето на „прозорци“ с изглед (защитен с комарник) във всички посоки, което е изключително зареждащо особено, когато къмпингувате в красив горист или планински регион.

 

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ТУРИСТИЧЕСКАТА И КЪМПИНГ ЕКИПИРОВКА С НАШИТЕ СЪВЕТИ:

Назад към всички статии