Шестместна типи палатка Robens Klondike

Представяме ви типи палатка Klondike от Outback колекцията палатки на немската марка за туристическо оборудване Robens. С типи (куполовидна) конструкция, широко използвана от индианските племена и полипамучно покривало (65% памук / 35% полиестер) палатка Klondike е не само супер комфортна и надеждна във всяко едно отношение, но и вдъхва романтизъм по време на къмпинг ваканцията.

Виж пълното описание
Цена
-28%
Специална цена 1 649.00 лв. Обикновена цена 2 299.00 лв. с ДДС
Доставка

безплатна доставка

Поръчай сега и получи вторник, 16 април 2024 г.
Добави в любими
В наличност
Описание

Част от колекцията Outback на немската марка за туристическо оборудване Robens, палатка Klondike повече от успешно комбинира предимствата на палатките за туризъм и тези за къмпинг като резултатът е висока (270 см.) и просторна (диаметър 400 см.) типи палатка с капацитет да приюти до шест души. Размерите на Klondike в сгънато състояние са максимално компактни и въпреки че предлага полимпамучно покривало, което е изключително тежко, палатката тежи само 16.1 кг., което е изключително постижение на конструкторите от Robens.  

 

Конструкцията на Klondike се състои от две основни алуминиеви рейки със секции с различни диаметри, изчислени по начин да не добавят екстра обем и тегло към палатката, но да бъдат достатъчна опора на куполовидната конструкция  в случай, че се налага да поема бури с ветрове до 168 km/h. Основната (централна) рейка се поставя в центъра на помещението и стига до върха на палатката, а другата (с форма на буква „А“) се монтира на входа като го обособява от вътрешната част.

 

Покривалото на Klondike е изработено от полипамук – плат, състоящ се от 65% памук и 35% полиестер. Полипамукът комбинира предимствата на памука и полиестера като предлага изключително висока степен на водонепромокаемост, температурна изолация (по-хладно в палатката при топло време и съответно по-топло в палатката при по-студено време отвън), както и дишащия ефект на плата, за да бъде избегнато образуването на конденз. За оптималната вентилация в палатката създателите на Klondike са предвидили мрежести прозорци с покривала на двете крила на входа, странични мрежести прозорци с покривала по стените на палатката, както и изцяло мрежест панел с качулка при върха, която вие имате възможност да контролирате чрез специално добавени за целта обтегачи и по този начин да избирате желаната степен на вентилация в палатката.  Ефектът, който се получава, е навлизане на по-хладен въздух от основата на палатката, който избутва по топлия навън през върха и така неутрализира до минимум възможността от образуване на конденз.

 

И тъй като това е истинско типи, предназначено за използване дори и в по-студено време, създателите на Klondike са предвидили възможност във вътрешността да бъде монтирана печка за палатка. При върха е добавен и специален ръкав за изход на комин, който да затягате според диаметъра на комина или изцяло да затваряте, ако не използвате печка в палатката.

 

Подът в Klondike е изработен от полиестер (Oxford polyester) с 210T (преплетени вертикално и хоризонтално 210  нишки (threads) в един квадратен инч - 2.54 см x 2.54 см плат), което определя изключителната му плътност и е гаранция за дългогодишната му употреба при правилно стопанисване. Част от пода не е пришит към основната материя , а се свързва към нея чрез двойни непромокаеми ципове, така че да можете да го разкопчавате и навивате, когато е необходимо да обособите зона за обувки или да поставите печка.

 

Разпъването на Klondike отнема не повече от 10-15 минути, а създателите на палатката са предвидили сак за транспорт и съхранение.
 

Оборудвана с всички системи и екстри за издържливост при вятър и дъжд, палатка Robens Klondike е олицетворение на екзотичния и романтичен начин на къмпингуване, който в последните години е по-известен и като „глемпинг“. Освен, че ще бъдете максимално защитени срещу елементите на времето и околната среда, Klondike ще допринесе за върховното изживяване по време на къмпинг ваканцията.

 

Детайли
 • Типи (куполовидна) конструкция
 • С капацитет за шест души
 • Един вход
 • Вентилационни панели с покривала на двете крила на входа
 • Вентилационни панели с покривала на страничните прозорци
 • Вентилационни мрежи на върха
 • Качулка с обтегачи при върха за отваряне или затваряне на вентилационните панели
 • Ръкав с шнурове за инсталиране на комин (печка в палатката)
 • Поли над страничните прозорци за предпазване от вода
 • Под с ципове (възможност за сваляне и почистване)
 • Рейки: Анодизиран алуминий (Централна рейка 52.0 мм. -30.8 мм. диаметър / Рейка при входа 22 мм. диаметър с форма на буквата „А“)
 • Покривало: Полипамук HydroTex (65% памук / 35% полиестер)
 • Под: 100% полиестер, 210Т Oxford Polyester с 5000 мм. воден стълб
 • Размери в прибрано състояние:  80 см. x 27 см.
 • Тегло: 16.7 кг.
 • Рейки: Анодизиран алуминий (Централна рейка 52.0 мм. -30.8 мм. диаметър / Рейка при входа 22 мм. диаметър с форма на буквата „А“)
 • Покривало: Полипамук HydroTex (65% памук / 35% полиестер)
 • Под: 100% полиестер, 210Т Oxford Polyester с 5000 мм. воден стълб
 • Размери в прибрано състояние:  80 см. x 27 см.
 • Тегло: 16.7 кг.
Мнения за продукта
Оставете мнение
Оценете:Шестместна типи палатка Robens Klondike
Вашата оценка
Купи на изплащане
Продукти от тази категория
Шестместна типи палатка Robens Klondike
Шестместна типи палатка Robens Klondike