Шестместна типи палатка Robens Klondike PRS

Шестместната типи палатката Klondike PRS от колекция Navigator на немската марка Robens e модерна, олекотена полиестерна версия на полипамучния модел със същото име. Тя е с типи дизайн (куполовидна) конструкция, използван от повечето индиански племена. Основни предимства на модела са впечатляващата ефективна височина (270 см в центъра), устойчивост на ветрове със скорост до 190 км/ч, отлична водоустойчивост от 5000 мм воден стълб и вертикално отваряне на входа за улеснен достъп при лошо време. Цип на пода позволява да го завиете при входа за отделяне на обособено открито към земята пространство за кални обувки или готвене. Типи палатка Klondike PRS предлaга романтичен подслон под открито небе и отлични технически характеристики с безкомпромисна защита срещу лошо време за приятно прекарване на семейството или група приятели.

Виж пълното описание
Цена
-27%
Специална цена 1 299.00 лв. Обикновена цена 1 769.00 лв. с ДДС
Доставка

безплатна доставка

Поръчай сега и получи вторник, 21 май 2024 г.
Добави в любими
В наличност
Описание

Част от колекцията Navigator на немската марка за туристическо оборудване Robens, палатка Klondike PRS повече от успешно комбинира предимствата на палатките за туризъм и тези за къмпинг, и диво бивакуване, като резултатът е висока (270 см.) и просторна (диаметър 390 см.) типи палатка с капацитет да приюти до шест души. Размерите на Klondike PRS в сгънато състояние са максимално компактни (73 x 29 см) и въпреки просторът, който предлага, палатката тежи само 11.2 кг., което е изключително постижение на конструкторите от Robens.  

 

Конструкцията на Klondike PRS се състои от две основни алуминиеви рейки със секции с различни диаметри, изчислени по начин да не добавят екстра обем и тегло към палатката, но да бъдат достатъчна опора на куполовидната конструкция  в случай, че се налага да поема бури с ветрове до 190 км/ч. Основната (централна) рейка се поставя в центъра на помещението и стига до върха на палатката, а другата (с форма на буква „А“) се монтира на входа, като го опъва и обособява от вътрешната част. 

 

Покривалото на Klondike PRS е изработено от огнеопорен HydroTex HD Ripstop полиестер, който е високоустойчив на механични въздействия и влага (5000 мм воден стълб). При евентуално запалване на тъканта от цигара или лагерен огън  тя не гори, а се разтапя бавно и дава време за безопасна евакуация. 

 

За оптималната вентилация в палатката създателите на Klondike PRS са предвидили мрежести прозорци с покривала на двете крила на входа, странични мрежести прозорци с покривала в основата на стените, както и изцяло мрежест панел с качулка при върха, която вие имате възможност да контролирате чрез специално добавени за целта обтегачи и по този начин да избирате желаната степен на вентилация в палатката.  Ефектът, който се получава, е навлизане на по-хладен въздух от основата на палатката, който избутва по топлия навън през върха и така неутрализира до минимум възможността от образуване на конденз.

 

И тъй като това е истинско типи, предназначено за използване дори и в по-студено време, създателите на Klondike PRS са предвидили възможност във вътрешността да бъде монтирана печка за палатка. При върха е добавен и специален ръкав за изход на комин, който да затягате според диаметъра на комина или изцяло да затваряте, ако не използвате печка в палатката.

 

Подът в Klondike PRS е изработен от полиестер (Oxford polyester) с 210T преплетени вертикално и хоризонтално 210  нишки (threads) в един квадратен инч - 2.54 см x 2.54 см плат), което определя изключителната му плътност и е гаранция за дългогодишната му употреба при правилно стопанисване. Част от пода не е пришит към основната материя , а се свързва към нея чрез двойни непромокаеми ципове, така че да можете да го разкопчавате и навивате, когато е необходимо да обособите зона за обувки или да поставите печка. Разпъването на KlondikePRS  отнема не повече от 10-15 минути, а създателите на палатката са предвидили сак за транспорт и съхранение.

 

Оборудвана с всички системи и екстри за издържливост при вятър и дъжд, палатка Robens Klondike PRS е олицетворение на екзотичния и романтичен начин на къмпингуване, който в последните години е по-известен и като „глемпинг“. Моделът е особено подходящ за дълги ваканции и диво бивакуване сред природата.  Освен, че ще бъдете максимално защитени срещу елементите на времето и околната среда, Klondike PRS ще допринесе за върховното изживяване по време на къмпинг ваканцията.

Детайли
 • Типи (куполовидна) конструкция
 • С капацитет за до шест души
 • Един вход
 • Вентилационни панели с покривала на двете крила на входа
 • Вентилационни панели с покривала на страничните прозорци
 • Вентилационни мрежи на върха
 • Качулка с обтегачи при върха за отваряне или затваряне на вентилационните панели
 • Ръкав с шнурове за инсталиране на комин (печка в палатката)
 • Поли над страничните прозорци за предпазване от вода
 • Под с ципове (възможност за сваляне и почистване)
 • Рейки: Анодизиран алуминий (Централна рейка 32.0 мм.  диаметър / Рейка при входа 19 мм. диаметър с форма на буквата „А“)
 • Покривало: HydroTex HD RS, 75D полиестер 190T, Ripstop, огнеупорен, 100% полиестер
 • Под: 100% полиестер, 210Т Oxford Polyester с 10000 мм. воден стълб
 • Размери в прибрано състояние:  73 см. x 29 см.
 • Тегло: 11.2 кг. 
 • Рейки: Анодизиран алуминий (Централна рейка 32.0 мм.  диаметър / Рейка при входа 19 мм. диаметър с форма на буквата „А“)
 • Покривало: HydroTex HD RS, 75D полиестер 190T, Ripstop, огнеупорен, 100% полиестер
 • Под: 100% полиестер, 210Т Oxford Polyester с 10000 мм. воден стълб
 • Размери в прибрано състояние:  73 см. x 29 см.
 • Тегло: 11.2 кг. 
Мнения за продукта
Оставете мнение
Оценете:Шестместна типи палатка Robens Klondike PRS
Вашата оценка
Купи на изплащане
Продукти от тази категория
Шестместна типи палатка Robens Klondike PRS
Шестместна типи палатка Robens Klondike PRS