Защо коланите на ARCADE са най-добрите на пазара?

Най-удобните колани на пазара

 

Независимо дали завършваме екипировката си за планина, или просто имаме нужда от колан за града, няма нужда от много търсене, за да попаднем на огромно предлагане от най-различни марки и модели. Когато избирахме бранд, който да представя тази ниша в магазин CampingRocks, както с всеки друг наш производител, търсехме нещо по-специално, по-различно и по-добро. Имахме късмета да попаднем на американската марка ARCADE.

 

С какво се отличават ARCADE?

 

ARCADE целят коланите да бъдат едновременно много удобни, така че да не ги усещате, когато са на вас и същевременно да бъдат функционални в основното си задължение – да придържат дрехите ви на точното място без разместване. Това всъщност е една от най-уникалните характеристики, която отличава ARCADE наистина различни и отличаващи се от конкуренцията.

 

Техните колани се движат в синхрон с вашите движения независимо дали се разхождате в парка или висите от скала, практикувайки скално катерене, където заемате най-разнообразни позиции, търсейки правилната хватка. Те не позволяват на дрехите ви да се разместват след като веднъж сте преценили как да ги фиксирате и същевременно не пречат на нито едно движение, не създават дори минимален дискомфорт. Тази конструкция е плод на множество лабораторни проучвания и изолиране на текстилни материи (предимно найлон) с определена еластичност.

 

Здрави и еластични колани за спорт

 

Не случайно коланите на ARCADE се използват от професионални атлети като небезизвестния алпинист Джими Чин, който има собствена серия колани ARCADE. 

 

Специализиран дизайн

 

Дизайнът на всеки колан не е случаен. Различните серии са предназначени за различни натоварвания в зависимост от хобитата, които практикувате.

 

Adventure серия

Мултифункционални колани, създадени за движение. Изработени са без употреба на метал в катарамите, което ги прави подходящи за пътешествия като не се налага да ги сваляте на летището. Леки, технични и еластични, те са предвидени за планинарство, катерене, спорт на открито и пътуване.

 

Lifestyle серия

Моделите се намират точно на границата между свободното движение на открито и визията, която се вписва перфектно в ежедневните ви дрехи. Страхотен дизайн без аналог и отново – еластични найлонови материи.

 

Hardware (Utility) серия

Предназначени за сурови условия, Hardware коланите са идеални за експедиции, екстремни спортове и употреба в неприветлив терен и климатични условия. Още по-здрави материи.

 

A2 серия

A2 коланите на ARCADE са най-новото от марката. След редица тестове както в лабораторни условия, така и при приключения на открито, тази серия предлага най-доброто от ARCADE. A2 Stretch belts са подобрена версия на Adventure коланите – още по-стилни, по-еластични и по-устойчиви.

 

Катарамите имат т.нар нисък профил, за да можете лесно да ги прехвърляте от една дреха на друга. В зависимост от серията, която изберете, коланите могат да имат олекотена метална катарама (харесвана предимно за градска среда) или пластмасова, идеална за пътуване и спортове с високо натоварване.

 

По-добри за природата

Коланите на ARCADE притежават екологична изработка. За нас това е важно. Стремим се да работим предимно с марки, които следят своя отпечатък върху природата и отделят средства, за да минимизират вредното влияние при производствения процес на продуктите.

 

95% от коланите на марката използват т.нар REPREVE полиестер, изработен от рециклирани материали. Влакната, удостоени с REPREVE сертификат се получават от пластмасови бутилки, а в последствие се тестват до доказване на безкомпромисна устойчивост и здравина. Тази технология допинася за намаляване на въздействието върху околната среда.

 

ARCADE прогнозират, че до края на 2024 г ще са рециклирали над 3 милиона бутилки като по този начин ще се намалят вредните емисии от въглероден диоксид с над 300 кг и ще се спестят над 3.1 милиона литра воден ресурс.

 

Стремежът към максимално щадящи околната среда практики при изработката на всеки един продукт, който използваме, е от много голямо значение за бъдещето. Като екип, който цени природата и обожава движението на открито, ние се чувстваме ангажирани да предлагаме единствено продукти, чиято производствена политика включва програми за запазване на околната среда. За да запазим природата прекрасна, каквато я обичаме.

 

Екологична изработка

 

Уникална визия

Не на последно място – ARCADE притежават страхотен дизайн, който освежава всяка дреха и ви отличава, а богатият избор от модели позволява да изразите себе си без задръжки. За да поддържа винаги актуални и оригинални визии, марката работи в колаборация с различни дизайнери и реномирани брандове като Nitro, Santa cruz, дизайнерът художник Vernan Kee, който включва нотки от рисунките на племето навахо и Джими Чин. 

 

Страхотни колани за планински спортове и ежедневие.

 

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ТУРИСТИЧЕСКАТА И КЪМПИНГ ЕКИПИРОВКА С НАШИТЕ СЪВЕТИ:

Назад към всички статии